Család

10 tanács a boldog párkapcsolathoz

Van néhány általános érvényű tanács, amely hozzásegíthet minket egy boldog párkapcsolathoz. Nem szentírás, de megfontolásra érdemes.

Ami nagyon fontos: ne a pároddal akard betartatni, hanem te törekedj arra, hogy eszerint élj! Bánj csínján a kritikával! Ha valami nem tetszik abban, ahogy a partnered viselkedik, ne címkézd a párodat (“mert te egy önző disznó vagy!”), hanem próbáld tárgyilagosan megnevezni a neked nem tetsző viselkedést (“amikor meccset nézel, miközben én takarítok”), és kérd meg arra, hogy változtasson (Kérlek, hogy szombatonként nyírd le a füvet!).

Kevesebb nem, több igen

Amikor csak lehetséges, mondj igent a társad kérésére. Ez nem azt jelenti, hogy “bólogatójánossá” kell válnod, csak azt, hogy ne mondj mindig mindenre csípőből nemet. Az automatikus nemek keserűséget és neheztelést váltanak ki a másikból. Ha még sincs kedved megtenni azt, amit kér tőled, akkor azt alaposan indokold meg.

A folytatásért kattints a Bízz magadban cafeblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top