Család

13 éves fiú mentette meg az apja életét

A 13 éves fiú 2 napig tartotta a lelket az apjában, aki súlyosan megsérült egy túra során, majd nekiindult az ismeretlennek, hogy segítséget hívjon.

David Finlayson és a 13 éves fia, Charlie a Ship Island Lake közelében túráztak, amikor egy órási szikla a férfi felé zuhant – ő elugrott előle, de megcsúszott és nagyjából 10 métert zuhant. Elvesztette az eszméletét, eltört a háta, a bal karja, a sarka, és egy hatalmas vágás is keletkezett a lábán. 20 kilométeres körzetben senki nem volt. A férfiben két napig Charlie tartotta a lelket. Nyugtatta, enni és inni adott neki, betakarta a hálózsákkal. Közben a tó körül sétálgatott, hátha mégis találkozik valakivel.

Két nap múlva levelet írtak (a hely pontos meghatározásával), és a fiú nekiindult, hogy segítséget hívjon. Mint az ő példájuk is mutatja, egy ilyen út még párban is veszélyes, nemhogy egyedül egy gyerek számára. Szerencsére 5 kilométernyi gyaloglás után találkozott néhány túrázóval, akiknek átadta a levelet. Elindultak segítségért, a fiú pedig visszament az apjához, akiért nem sokkal később mentőhelikopter érkezett.

ABC Latest News | Latest News Videos

Még több hasonló cikk az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top