Család

A 3 legjobb meseapplikáció

Szuper applikációkat lehet találni tabletre és okostelefonra, amik meséket kínálnak a gyerekeknek. Van miből válogatni, összegyűjtöttük a 3 legjobbat.

A kiskakas gyémánt félkrajcárja 

A MOME Formatervezési Díjjal elismert horizontális laborja azzal a céllal készít el egy-egy interaktív gyerekkönyvet, hogy módszeresen feltérképezze, milyen lehetőségeket nyújt a tablet, az okostelefon mint új, interaktív médium a hagyományos, illusztrált könyv meghaladására. Az Arany László jól ismert népmese-feldolgozásából  készített interaktív alkalmazás szuper kikapcsolódás 6-8 éves gyerekeknek. 

Ingyenesen letölthető a Google Play-ről és az App Store-ból magyar, angol és német nyelven.

Mesedoboz

Kifogytál a mesékből? Vagy a gyerekek többet követelnek, mint amennyit még fel bírsz nekik olvasni? A Mesedoboz számos mesét és egy memóriajátékot kínál a legkisebbektől a nagyobbacska gyerekeknek is. Ráadásul ha szeretnéd, az alkalmazás fel is olvassa a meséket.

Letölthető az App Store-ból.

Az 3 legjobb mese applikáció

Bogyó és Babóca: A szivárvány

Bartos Erika elsöprő sikerű meséjében ezúttal a születésnapját ünneplő Bogyó, a csigafiú egy szivárványra szeretne felmászni. Az eredeti történetet egy teljesen új, animált, interaktív bábjáték formában élvezhetjük az iPaden, Ónodi Eszter olvassa fel, és az Alma Együttes kíséri. A mese igazi rajongói ezúttal Babóca, a katicalány házát és személyes tárgyait ismerhetik meg, a színezős játékból pedig kiderül, mit rejtenek a kis barátok születésnapi ajándékcsomagjai. 

Letölthető az App Store-ból

Az 3 legjobb mese applikáció

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top