Család

3 dolog, amivel kikészíthet az óvónő

Az ovikezdés nem csak a gyerekeknek nehéz. Nekünk is, mivel anyák, nők, és időnként kicsit irracionálisak is vagyunk. Íme, 3 dolog, amivel kikészíthet az óvónő – és amit tehetsz ellene!

1. Egyáltalán nem óvó nénis.

Lehet ilyen…

3 dolog, amivel kikészíthet az óvónő

…de akár ilyen is…!

3 dolog, amivel kikészíthet az óvónő

Bizony, ma már előfordul, hogy egy óvó néninek tetkója, piercingje van, motoron jár munkába, vagy úgy öltözik, mint egy punk. Ideje, hogy elővedd a toleranciádat és a humorérzékedet! Ilyen lényegtelen apróságok miatt nehogy elrontsd előre a viszonyt! Sőt a legjobb, ha otthon, családi körben sem teszel rá megjegyzéseket, mert csak összezavarod a gyerekedet. Figyelj rá, hogy lehetőleg normális hangnemben, pozitívan beszélj az óvodai munkaerőről, még akkor is, ha nem egészen olyan, mint amilyennek képzelted! Meglátod, nektek lesz könnyebb. Idővel akár még össze is barátkozhattok.

2. A gyerekem IMÁDJA!

Se hangom, se gitárom, se hangulatom… Hogy vegyem fel a versenyt?

3 dolog, amivel kikészíthet az óvónő

Nem könnyű feldolgozni, ha a gyerekünk imádattal csüng valakin, és azt a rajongást, ami korábban csak nekünk járt, most valaki másra árasztja. A körülrajongott óvó néni ezért gyakran nehéz próba elé állítja az anyákat. Mit csináljak, hogy visszaszerezzem a népszerűségemet? A válasz egyszerű: SEMMIT. Legalább is ne úgy, ahogy zsigerből tennéd: fagyi, új játék, őrült délután a játszóházban stb., stb. Attól, hogy a kicsi imádja az óvó nénit, téged sem szeret kevésbé. Te vagy az első továbbra is az életében, még ha most nem is így tűnik. Szedd össze magad, és ne legyél féltékeny! Gondold végig: miért is volna szükséged a gyereked imádatának külső jeleire? Anélkül is tudod, hogy szeret, nem? Gondolj arra, hogy a tény, hogy a gyerkőc szeret oviba járni, és így meg tudta szeretni az óvónőjét, csak azt bizonyítja, hogy MILYEN FRANKÓ ANYJA VAN! Élvezzétek együtt a helyzetből fakadó előnyöket, hogy nincs sírás az oviba vitelkor, hogy nem foglal le hónapokig titeket a beszoktatás problémája!

Hogy mi a harmadik? Tudd meg a Könyves csajszis blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top