Család

Túlzottan intim, ha a gyereket szájon puszilod?

Szájon pusziljátok egymást a gyermekeddel? Akkor jó, ha tudod, a túlzottan mély vonzódás összezavarhatja a gyereket...

Ha abba tudtad hagyni a belőled is kitört nevetést, akkor eláruljuk, egy kutatás igazolta, a szájpuszi kiválthat nemi vágyat, ami pedig a gyerekekben zavart okozhat.

Dr. Charlotte Reznick kutatása szerint “a szájra adott csók izgató hatású, hiszen az ajkak is erogén zónáknak tekinthetők”, mindez pedig a gyerekeket összezavarhatja. Ugyanakkor a gyerekekben jogosan merülhet fel a kérdés, ha anyu és apu megcsókolhatják egymást, akkor ők miért ne adhatnának puszit a szülők szájára. A szülőkben is gyakran kelt jó érzéseket, ha szeretetüket ilyen módon mutatják ki a gyermeküknek.

Túlzottan intim, ha a gyereket szájon puszilod

A szakértő elismeri, nem könnyű a javaslatait követni, mégis, a túlzott intimitás elkerülése miatt tanácsolja, a szülők próbálják megmagyarázni a kicsiknek, vannak dolgok, amit a felnőttek megtehetnek egymással, de a gyermekeikkel nem teszik. Az is igaz, a gyerekek többsége, ahogy fejlődik, érik, magától hagyja abba a szájpuszit.

A csók fontos eszköze egymás köszöntésének, a szeretet kifejezésének, amit egyszerű puszival is megtehetünk, mindez pedig nem káros, sőt nagyon fontos gyermekeinkkel való érintkezésben.

További csók, puszi témájú cikkek az NLCafén

Forrás: Stir

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top