Család

A tranzitzónákban rajzolhatnak az aszfaltra a menekült gyerekek

A Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága közleményben tájékoztatott, hogy a tranzitzónákban más szabályok érvényesek, ezért a menekült gyerekek itt bármikor és bármit rajzolhatnak az aszfaltra.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Iroda szerint szó nincs arról, hogy az aszfaltrajzolás szabálysértés lenne, amiért még büntetnének is. A menekültek segítőit azért kérték, hogy papírra rajzoltassák a gyerekeket, mert egyrészt könnyebb a tranzitzónákat takarítani, másrészt a menekült gyerekek rajzaiból kiállítást terveznek.

A tranzitzónákban rajzolhatnak az aszfaltra a menekült gyerekek

“Megdöbbenéssel olvastuk és láttuk a sajtóban megjelenő írásokat, anyagokat, melyek azt állították, hogy a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság kérte volna az önkénteseket: figyelmeztessék a gyerekeket, mert rajzaikkal szabálysértést követnek el” – olvasható a hvg.hu oldalon. A Migration Aid ötlete alapján a gyermekek papírra vetett rajzait összegyűjtenék, melyekből később kiállítást és jótékonysági árverést rendeznének.

A tranzitzónákban rajzolhatnak az aszfaltra a menekült gyerekek

Mint arról az RTL Klub beszámolója alapján az NLCafe is beszámolt, a hírek szerint köztisztasági szabálysértésnek minősül a menekült gyerekek aszfaltrajzolása, ezért a Rendészeti Igazgatóság a menekülteket segítő civilekhez fordult, hogy a jövőben papírra rajzoltassák a gyerekeket.

További menekült témájú cikkek az NLCafén

Fotók: Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top