Család

Inkább nem fizetik be a csekkeket, de jusson a tanszerekre

Sok szülő inkább nem fizeti be a rezsit, nem nyaral, van, aki kevesebb élelmiszert vásárol, hogy meg tudja venni a tanévkezdéshez szükséges felszerelést a gyermekének.

Inkább kevesebb élelmiszert vásárol, vagy nem fizeti be időben a csekkeket a családok több mint fele azért, hogy be tudják iskolázni a gyermeküket – derül ki a Kutatópont egyik friss felméréséből. A megkérdezettek 60 százaléka válaszolta, hogy valamiről le kell mondaniuk, ha minden tanszert be akarnak szerezni.

Inkább nem fizetik be a csekkeket, de jusson a tanszerekre

A Kutatópont igazgatója szerint sok család nem fizeti be valamelyik számláját, nem megy el nyaralni, vagy kölcsönt vesz fel, hogy a beiskolázáshoz szükséges terheket vállalni tudja. Ezért az Ökomenikus Segélyszervezet ismét gyűjtést indít, az adományokból ezer rászorult gyermek iskolatáskáját szeretnék feltölteni minőségi felszereléssel. Fehér blúzt, fekete szoknyát és nadrágot is beszereznek, hogy a szeptember 1-jei évnyitóra a rászoruló gyerekek is ünneplőben mehessenek.

Az Ökomenikus Segélyszervezet részére a 1353-as adományvonal mellett csekkbefizető automatákon keresztül is lehet felajánlást tenni – hangzott el az RTL Klub Híradójában.

 

További cikk iskolakezdés témában az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top