Család

Vizuális bakancslistát írtak látását elvesztő kislányuknak a szülők

A kis Lizzy egy genetikai rendellenesség miatt fokozatosan elveszíti látását. A szülei azt szeretnék, ha addig is minél több vizuális élményben lenne része.

A most ötéves Lizzynél nagyjából 5-7 éven belül alakul majd ki csőlátás, de akár teljesen meg is vakulhat. Éppen ezért a szülei bakancslistát írtak, melyeken csupa olyan tevékenység szerepel, melyek során a kislány vizuális élményeket gyűjthet, melyekre később már nem lesz lehetősége.

Vizuális bakancslistát írtak látását elvesztő kislányuknak a szülők

A közelmúltban például a család ellátogatott egy csillagvizsgálóba, ahol Lizzy egy hatalmas távcsövön keresztül megcsodálhatta az éjszakai égboltot. A jövőbeli terveik között szerepel többek között az is, hogy elutaznak a Yellowstone Nemzeti Parkba és a Grand Canyonba is, de szeretnék, ha a kislány még a sarki fényt is láthatná.

Mivel az orvostudomány keresi a gyógymódot Lizzy egyelőre gyógyíthatatlan betegségére, elképzelhető, hogy később segíteni tudnak rajta, erre azonban jelenleg nem lehet alapozni. A család számára most az a legfontosabb, hogy a lehető legjobban kihasználják azt az időt, ameddig Lizzy még lát.

Forrás: Elite Daily

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top