Család

Minél később házasodsz, annál valószínűbb, hogy elválsz

33 éves kor felett minél tovább vársz a házasságkötéssel, évről évre annál inkább nő az esélye, hogy a házasságod válással végződik majd – állítja Nicholas Wolfinger, az Utah Egyetem szociológusa.

A szakember az amerikai nemzeti családnövekedési kutatás eredményeit tanulmányozva arra jutott, hogy a legideálisabb életszakasz a házasodásra a huszonéves kor közepétől 32 éves korig tart. Az ennél idősebb korban megkötött házasságok esetében azonban évről évre 5 százalékkal nő az esély arra, hogy a frigy válással ér véget.

Eszerint ha például 35 évesen házasodsz meg, 15 százalékkal nagyobb esélyed van arra, hogy elválsz, mint ha 3 évvel korábban mondtad volna ki a boldogító igent. A kutatás arra azonban már nem tért ki, hogy milyen esélyekkel számolhatnak azok a párok, akiknek eltérő az életkoruk, pláne ha az egyikük már betöltötte a 33-at az esküvő idején, míg a másikuk még a házasodás szempontjából elvileg ideális életkorban van. 

Minél később házasodsz, annál valószínűbb hogy elválsz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top