Család

A molesztálási botrány miatt megszűnik a népszerű valóságshow

Megszűnik az ultrakonzervatív, 19 gyerekes Duggar család valóságshow-ja az Egyesült Államokban, miután a pár legidősebb fia bevallotta, hogy szexuálisan zaklatta saját húgait.

A botrány májusban robbant ki, amikor a jelenleg 27 éves Josh beismerte, 12 évvel korábban többször fogdosta, molesztálta négy húgát és azok bébiszitterét. A lelepleződés után a férfi közleményt adott ki, amelyben elnézést kért, amiért “elfogadhatatlanul” viselkedett, valamint az áldozatok és Jézus Krisztus megbocsátását kérte. Ezen felül feladta a Family Research Council konzervatív keresztény civil szervezetben aktivistaként végzett munkáját.

Molesztálási botrány miatt megszűnik a keresztény valóságshow

A történtek miatt a TLC tévécsatorna már május végén úgy döntött, leveszi műsoráról a valóságshow korábbi epizódjainak ismétlését. A botrány kirobbanása idején ért véget a család életét bemutató műsor második évada, s a csatorna csütörtökön bejelentette, hogy végleg beszünteti a sorozatot.

Emellett a TLC az áldozatokkal foglalkozó két szervezettel együtt a gyermekekkel szembeni szexuális visszaélésekről készít oktatófilmet, és ehhez kapcsolódóan egyórás dokumentumfilmet sugároz, amelyben a szexuális zaklatás áldozatait – köztük a Duggar család két nőtagját – is megszólaltatják.

Gyermekvédelemmel foglalkozó ügyvédek a botrány kapcsán azzal vádolták a szülőket, Jim Bob és Michelle Duggart, hogy megpróbálták elbagatellizálni azt, hogy a fiú négy húgát – köztük egy tíz év alatti kislányt – molesztálta.

Néhány hónapja az ultrakonzervatív, keresztény értékeket valló család homofób megnyilvánulásai okoztak felháborodást az Egyesült Államokban, és petíciókban követelték a műsor megszüntetését.
A Duggar család feje, aki 2002-ben indult az arkansasi szenátori szék megszerzéséért, kampányában azt mondta, hogy a nőkkel szembeni erőszakot és a vérfertőzést halállal kellene büntetni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top