Család

Mosógépcsere-program: még többen pályázhatnak

Jó hír azoknak, akik elavult mosógéppel rendelkeznek, de lemaradtak a mosógépcsere-programról. A kormány megduplázta a támogatás összegét, bárki pályázhat!

A családok 94 százalékának van mosógépe, de ezek csaknem 50 százaléka nyolc évnél idősebb. Mivel a kormány fontosnak tartja az energiahatékonyság növelését, ezért az Otthon melege program keretében mosógépcsere-pályázatot írtak ki, amelynek keretében eddig 500 millió forint összértékű támogatásra lehetett pályázni. Mindez annyira sikeres volt, hogy a Fejlesztési Minisztérium úgy döntött, megduplázzák a támogatási összeget.

Valamennyi magyarországi lakhellyel rendelkező magánszemély pályázhat, aki a lakcímkártyáját be tudja mutatni. Mindenki egy mosógépcserére pályázhat, a saját lakcímére.

A mosógépcsere évente 12 ezer forint megtakarítást jelent egy család számára. A megítélt támogatás összege 25-45 ezer forint lehet a készülék energiaosztályától függően. 

Forrás: Wikipedia
Forrás: Wikipedia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top