Család

11 pillanat, amikor ráébredsz, hogy a házasság nem olyan, amilyennek elképzelted

Amikor kimondod az oltár vagy az anyakönyvvezető előtt az igent, akkor azt örökkön-örökké gondolod magadban. Viszont vannak dolgok, amelyekkel nem számolsz előre. :)

Szinte minden kislány elképzeli a nagy napot, ábrándozunk a házasságról, romantikus, felhőbe burkolt elképzeléseink vannak róla. A kedvenc tündérmeséidben is rendre valami éteri, csodálatos dolognak írták le, egy varázslatos eseménynek, amiben még a hajad is szebben ragyog. Az esküvő után pedig szépen lehuppansz a földre, mert jönnek folyamatosan az apró, ám annál bosszantóbb szokások, amelyek a fehér herceget hirtelen szürkévé teszik. De azért szürkén is szerethető, sőt! A tündérmeséket szeretjük, azonban az igazi párkapcsolat egy csöppet más. Például ebben a 11 pillanatban biztosan más.

1. Összeköltöztök, és rájössz, hogy a házastársadnak nagyjából 30 kilónyi szemete van.

A költöztető cég teherautója plafonig tele van, és te nem érted a kicsomagolásnál, hogy az a potom 100 doboz minek jött az új lakásotokba, mert a tartalmukat egyértelműen nem szeretnéd magad körül látni. Persze ez oda-vissza igaz, mert amíg te értetlenkedsz ő cuccain, addig ő ugyanúgy el van hűlve a te rengeteg szépségápolási holmidtól és a ruháid mennyiségétől.

11 pillanat, amikor ráébredsz, hogy a házasság nem olyan, amilyennek elképzelted

2. Ráébredsz, hogy ebben a házasságban egyedül te tudod, hogyan kell helyesen feltenni a vécépapírt a tartójára.

Még többször azzal szembesülsz, amikor vécére mész, hogy az a papírguriga egyáltalán nincs is a tartójában, csak a tetején csücsül. Vagy a helyiség egyéb pontjain lelsz rá, kartávolságra lerakva. Nem érted, hogy miért olyan nagy áldozat 30 másodpercet eltölteni azzal, hogy a gurigát a tartóba behelyezze a másik.

3. Ha kocsit vezetsz, a férjed azt kezdi gondolni magáról, hogy ő két lábon járó GPS.

Tudod, hogy melyik út a gyorsabb, ő mégis jobban tudja. Azt szeretné, ha te vezetnél, de aztán szakértőként mégis beleszól mindenbe: “Itt kellett volna balra fordulni.” “Hamarosan le kell lassítanod.” “Parkolj már le, késésben vagyunk, csak annyi lenne a dolgod, hogy valahova letedd a kocsit.”

4. Izgatottan kinyitod a hűtőt, hogy megedd a maradékodat, és mit találsz? Semmit.

Ha mázlista vagy, akkor hagyott neked a férjed egy falatot, csak hogy azért mégis érezd az ízét. Legközelebb lehet, hogy érdemes lenne ráírnod az ételre a nevedet. Bár valószínűleg az sem segítene.

11 pillanat, amikor ráébredsz, hogy a házasság nem olyan, amilyennek elképzelted

5. Beleesel a vécébe, mert valaki felhajtva hagyta a vécéülőkét.

Ez leginkább sötétben esik meg igen gyakran. Éjjel kibotorkálsz a vécére, nem nézel semerre, csak leülsz… és rögtön fel is pattansz, mert máskülönben a fajanszban landolnál. Ha valami, akkor ez biztos teljesen felébreszt.

6. Úgy tűnik, mintha figyelne rád már 5 perce, aztán visszakérdez: “hogy mi?”

Egyszer hallottam, hogy a férfiak szerint a feleségüket meghallgatni és figyelni olyan, mint az Általános Szerződési Feltételekre rányomni az “elfogadom” gombot anélkül, hogy elolvasnánk.

7. Legalább fél óráig nyomkodja a szundi gombot reggel, ahelyett hogy felkelne.

Te meg még tudnál aludni, de fél órán keresztül 5 percenként megébredsz, mert nem mászik ki az ágyból. Van annál idegesítőbb hang a világon, mint a mobil csöngőhangja hajnali ötkor?

8. Megrúg, megbök, behúz neked éjszaka.

Persze csak véletlenül, nem direkt. Lehet, hogy épp Kung Fu Pandá-sat álmodik, vagy épp lezuhan az Eiffel-torony tetejéről, a lényeg, hogy amikor szétveti a karjait, akkor azt hirtelen és erősen teszi. És akkor meglepetés! Az arcod pont ott van az útjában.

11 pillanat, amikor ráébredsz, hogy a házasság nem olyan, amilyennek elképzelted

9. Kezded komornyiknak érezni magad, akinek hordoznia kell még egy pénztárcát, mobilt, kulcstartót és napszemüveget.

Mert a férjed minden alkalommal ráébred, amikor elindultok otthonról, hogy nincs elég zsebe a cuccainak, egy férfinak meg ciki táskát hordania. Fordítva is igaz, amikor mi, nők veszünk fel tapinacit, pici táskát választunk hozzá, aztán jövünk rá, hogy a fele holminkat nem tudjuk már eltenni, úgyhogy teletömjük a férjünk zsebeit a kimaradt cuccokkal.

10. Amikor nem tudod, mit főzz vacsorára, ő meg nem mondja meg, mit főzzél, mert egyikőtök sem tudja, mit szeretnétek enni.

Az ételek kitalálása, a menü megtervezése az egyik legstresszesebb dolog a világon. Napról napra ugyanaz a kérdés, többször, és soha nem tudunk rá egyértelműen válaszolni. Borzalom.

11. Rájössz, hogy a házasság maga a nagy kaland.

Nem az esküvő a cél, nem is az, hogy megtaláltuk életünk fehér hercegét. Az esküvő után nem múlnak el az aggodalmak sem az idegbajos szituációk. Igazából a házasság csak két tökéletlen ember szövetsége, akik nem mondanak le egymásról akkor sem, amikor már halálra bírják idegesíteni egymást. Az egyik legjobb dolog a világon, ha sikerül egy ilyen embert találnod magad mellé, aki elfogad a hibáiddal, az összes rigolyáddal és mániáiddal együtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top