Család

“Fogadott” unokái is vannak a szegedi szupernagyinak

A nyári szünet a legtöbb szülő rémálma. Ki vigyázzon a gyerekre, hová menjen, mivel töltse az idejét? A szegedi szupernagyi örömmel vállalja unokái gondozását.

Amennyire örülnek a gyerekek a vakációnak, szüleiknek épp akkora fejtörést okoz az elhelyezésük. A szegedi Bernáth Ilona négy unokáját gondozza a nyári hónapokban. Önként és örömmel vállalja az időnként meglehetősen fárasztó feladatot. Unokái ugyanakkor alig várják, hogy szupernagyijukkal tölthessék a szabadidejüket, akivel sütnek-főznek, dominóznak, memóriajátékot játszanak és sokat beszélgetnek.

Ilona a kisebbekkel rajzol, gyurmázik, kirakózik, mondókázik, sokat mesél nekik. A legfontosabbnak a nevelésben a beszélgetést tartja. Nagyon egyszerű, de meghozza a gyümölcsét: a bizalmat egy egész életre.

A fotó illusztráció!
A fotó illusztráció!

“Nem mondom, hogy nem fáradok el estére. Napközben soha nem pihenek. Amikor viszont lefekszem, a hála tölti el a szívemet, hogy vigyázhattam rájuk, és ez felülírja a fáradtságot. Megérhettem, hogy négy unoka van körülöttem, és most úton az ötödik is. Ők töltenek fel energiával, értük élek” – meséli meghatódva Ici néni, aki tíz évvel ezelőtt komoly betegségen esett át.

Gyermekei féltik Ilonát, nem akarják fölöslegesen terhelni, pedig minél több gyerekekkel foglalkozhat, annál nagyobb örömet okoz neki. Ahogyan Ici néni mondja: “az ember a gyermekeit szereti, az unokáit pedig kimondhatatlanul szereti”.

És szupernagyi soha nem mond nemet. Gyermekei, Mónika és Krisztián csak telefonálnak, és ő készen áll, sőt maga kérdezi, mit segíthet. Vannak “fogadott” unokái is: fia, Krisztián vezeti a Kozmosz Táncegyesületet, és az ott táncoló gyerekek ruháit is varrja, vasalja, segít mindenben, így ők is nagyon szeretik Ici nénit, mindenki nagyiját.

További cikkek nagymamákról az NLCafén:

Forrás: Délmagyar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top