Család

Úgy tűnik, végre hazajöhet a Bora Borán rekedt nő a kisfiával együtt

Nyíri-Kovács Patrícia négy évvel ezelőtt költözött Bora Bora szigetére. Miután házassága megromlott, a szigeten rekedt kisfiával együtt. Úgy tűnik, hosszú idő után végre hazajöhet.

Nyíri-Kovács Patrícia néhány éve hozzáment egy koreai származású, francia állampolgárságú férfihoz, Japánba költöztek, ott született meg kisfiuk, aki francia–magyar állampolgár lett. A nő szerint megromlott a házasságuk, férje zsarolta és verte – írja a HVG.

Nyíri-Kovács Patrícia és kisfia
Nyíri-Kovács Patrícia és kisfia

A 2011-es fukusimai földrengés után a család a férj javaslatára a Franciaországhoz tartozó Bora Bora szigetére utazott, hogy rendezzék a kapcsolatukat, de az erőszak folytatódott. A nő egy francia válóperes ügyvédhez fordult, a férfi a Francia Polinéziához tartozó szigeten indította el a válópert. Elvette felesége és kisfia útlevelét, így nem tudták elhagyni a szigetet, ráadásul a nő beleegyezése nélkül bejelentette őket egy helyi címre. A férfi tagadja, hogy bántotta volna a feleségét.

Nyíri-Kovács Patrícia édesapja tehetetlenségében néhány hete a budapesti Francia Nagykövetség előtt éhségsztrájkba kezdett lánya kimentése érdekében. Úgy tűnik, végre történik pozitívum is a hosszú évek óta elnyúló ügyben, és az édesanya kisfiával együtt remélhetően hamarosan hazaköltözhet. A polinéz bíróság a napokban az édesanyának ítélte a gyermek felügyeletét és engedélyezte, hogy Bora Boráról Tahitire utazzanak. Patríciáék bizakodóak és már ezt a fejleményt is nagy előrelépésnek tartják.

Bízunk benne mi is, hogy anya és kisfia az évek óta tartó megpróbáltatások után mielőbb haza érkezhetnek.

Fotó: Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top