Család

Óvodákat és iskolát nyit a Prezi alapítója

Halácsy Péter, a Prezi egyik alapítója úgy gondolja, hogy több frissen végiggondolt óvodára és iskolára volna szükség Magyarországon, ezért a tettek mezejére lép. Az elképzelés nagyon kecsegtető, az óvodák szeptemberben nyitnak.

Három másik családdal két óvodát (preschool, kindergarden) indítunk 4–6 éves gyerekeknek a Gellért-hegy és az Újlipótváros közelében, mert úgy érezzük, hogy még több frissen végiggondolt óvodára, iskolára van szükség” – írja Facebook-oldalán Halácsy Péter, majd azt is hozzáteszi, hogy később iskolát is alapítanak, hogy könnyű legyen az átmenet. Posztjában arra is kitér, milyen lesz az intézmény: 

“Boldog és alkotó tanárok, kis csoport, perszonalizált oktatás, projektalapú tanulás, kevert életkorú csoportok, nincsenek fiús és lányos játékok, a szociális és érzelmi képességek éppoly fontosak, mint a tudomány és a környezet. Nálunk az írás-olvasás oktatása a megértést szolgálja és egyszerre vezet be a szavak és a kódok világába. A mi sulinkban digitális nyelv és a beszélt nyelv kiegészítik egymást, és a felszabadult önkifejezés eszköze a forrasztás is lehet, nem csak a dalolás.

Az óvoda nem lesz akkreditált intézmény 2015 szeptembertől. Ezért a gyerekek számára engedélyt kell kérnie a jegyzőtől, hogy a kötelező óvoda helyett kisközösségben töltsék el ezt az időszakot.

 A Prezi-alapító a bejegyzés végén felteszi a kérdést: ki az, akit érdekel? A mi érdeklődésünket máris felkeltette!

Óvodákat és iskolát nyit a Prezi alapítója

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top