Család

Rövidülhet a nyári szünet

A nyári szünet rövidítését vetette fel Czunyiné Bertalan Judit közoktatásért felelős államtitkár az ATV Start című műsorában. A vakáció rovására a többi szünet viszont hosszabb lenne.

A közoktatásért felelős államtitkár az ATV Startban megpendítette annak lehetőségét, hogy a nyári szünet a többi szünet rovására rövidebb lehetne. Lehet, hogy át kellene gondolni a nyári szünet hosszát, mert ez problémát jelent a szülőknek – mondta Czunyiné Bertalan Judit.

Rövidülhet a nyári szünet

“Azt nem tudom mondani, hogy nagyon kiforrott és nagyon karakán program van”

Az államtitkár elismerte, hogy a nyári hónapokra egyre inkább jellemző rekkenő hőség megnehezíti a szünetek átrendezését, ám mindenképpen gondolkodnak a tanítási rend átrendezésén. Az őszi és téli szünet hosszabb lenne, ezzel párhuzamosan viszont valamivel rövidülne a nyári szünet. A beszélgetés során Czunyiné a kilenc évfolyamos alapképzésről is szót ejtett, mondván, a pedagóguskar hamarosan benyújtja a témát érintő javaslatait a minisztériumnak.

További NLCafé-cikkek a témában:

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top