Család

Örökbe fogadta hajléktalan rokona gyerekét egy diák

Unokatestvére hajléktalan volt és terhes. A fiatal fiúnak sokan üzennek, támogatásukról biztosítják az emberek. Számtalan dicséretet kap, a legtöbben meghatódnak a történet hallatán.

Tommy Connolly a Sunshine Coast University törekvő sportolója. Közel 10 év szünet után találkozott újra a már várandós unokatestvérével. Az akkor 32 hetes terhes lány hajléktalanként az utcán lakott, egy pár cipője és egy telefonja volt csak. Ráadásul írni is alig tudott. A baba apja pedig börtönben ült. Connolly ekkor határozta el, hogy befogadja hajléktalan unokatestvérét, megpróbálja leszoktatni az utcai életről és támaszt nyújt neki.

A Facebookon terjedő írás szerint a terhes lány az élete jelentős részét az utcán töltötte, a rendőröket jobban ismerte, mint a saját családját. Kevesen érdemelnék azt az életet, ami neki jutott. Connolly az egyetem mellett dolgozott, gyümölcsöt és zöldséget árult, hogy új otthonba költözhessenek a baba születéséig. Márciusban egészséges babát szült az unokatestvér, amit a fiú a közösségi oldalán boldogan újságolt: “Videóra vettem a szülést, és én vágtam el a köldökzsinórt” – írta.

Örökbe fogadta hajléktalan rokona gyermekét egy diák

Tommy bátyja, Liam azóta létrehozott egy honlapot, amelyen keresztül a támogatók segíteni tudják a fiatalok elindulását. Az ausztrál Daily Mailnek Connolly azt mondta, hogy helyesen cselekedett, de nem érezte magát jól a nagy figyelemben. Szerinte sok ember él nehéz helyzetben, és nem szabad azt hinni, hogy egyedi esetről van szó. A fiú magára vállalta az apai teendőket, de elmondása szerint unokatestvére a munka legnagyobb részét ellátja.

A Facebookon az unokatestvér azt írta, hogy ő a legszerencsésebb lány a világon.

Forrás: Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top