Család

Szerelemféltés miatt halhatott meg a lány

A szombat éjszakai zalaegerszegi emberölés előzménye az volt, hogy a 21 éves gyanúsított békülni akart 18 éves volt barátnőjével. A lány végleg le akarta zárni a kapcsolatukat.

Rendezett családban élő fiatalok tragédiájáról van szó, amelynek nem voltak előzményei – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Nothoff Ingrid hétfőn, sajtótájékoztatón. A nyomozás érdekeire hivatkozva arról egyelőre nem számolt be, hogy miként vesztette életét a lány, de azt elmondta, hogy a gyilkosság után a fiatalember telefonon bevallotta barátjának a tettét. A barát felhívta a férfi szüleit, akik értesítették a rendőrséget, és a holttestet is a rendőrök találták meg a zalaegerszegi parkerdőben.

Az előzményekről a szóvivő elmondta: tavaly nyártól az idén januárig volt szerelmi kapcsolat a középiskolás lány és a szintén zalaegerszegi, de Budapesten főiskolára járó férfi között. A tanúk vallomásai alapján átlagos kapcsolatról volt szó, amelyben kisebb veszekedések előfordultak, de tettlegesség soha. Januárban a lány szakított a fiatalemberrel, de továbbra is beszéltek egymással. A szombat esti találkozót is a férfi kezdeményezte azzal, hogy békülni szeretne, a lány azonban végleg le akarta zárni a kapcsolatukat. A lányt egy barátja vitte el szombat este nyolc órakor a Kovács Károly térre megbeszélt találkozóra, a férfi autóval érkezett, amelyet a téren hagyott. Hogy miként jutottak el onnan a parkerdőbe, a gyilkosság helyszínére, azt a szóvivő egyelőre nem árulta el.

Kardosné Szakáll Ágnes nyomozó arról beszélt, hogy a bűncselekmény elkövetése után a féltékeny férfi autóval Keszthely felé elhajtott, de útközben felhívta a barátját, akinek bevallotta a tettét. A rendőrség 23 óra 30 perc körül talált rá a holttestre, időközben pedig a férfi Sármellék és Fenékpuszta között balesetet szenvedett, ezért először a keszthelyi, majd vasárnap a zalaegerszegi kórházba vitték. A nyomozó hozzátette: a lány olyan súlyos bántalmazást szenvedett, hogy a sérülései külön-külön, önmagukban is okozhatták a halálát, nemi erőszak azonban nem történt. A rendőrök szombat éjszaka óta keresik azt a – közelebbről meg nem nevezett – eszközt, amellyel a férfi a sérüléseket okozta, de egyelőre nincs meg a lány mobiltelefonja sem.

A fiatal férfi cselekményének nem voltak előzményei, pszichiátriai kezelés alatt nem állt, a bűncselekmény idején sem alkoholt, sem kábítószert nem fogyasztott, és korábban sem volt drogfogyasztó. A férfi egyelőre nem tett vallomást, a rendőrség azonban még vasárnap őrizetbe vette, és az ügyészségnél kezdeményezte az előzetes letartóztatását. Zalaegerszegen egyébként öt éve nem fordult elő emberölés, az akkori bűncselekmény is egy kapcsolati erőszak következménye volt – jelezte a szóvivő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top