Család

Forradalmi! A Facebookon válik egy nő

Engedélyt adott egy manhattani bíró egy New York-i asszonynak, hogy Facebook-üzenetben nyújtsa be válókeresetét. A nő lesz az első személy, aki hivatalosan használhatja az internetet a válás elindítására.

A manhattani felső bíróság bírája hozta meg a döntést. Ez azt jelenti, hogy a férjet egy Facebook-üzenetben fogják értesíteni arról, hogy jelenjen meg a valóperen. Három héten át minden héten egyszer fogják megismételni az üzenetet számára, illetve addig, amíg nem jelzi, hogy megkapta.

A pár 2009-ben kelt egybe polgári ceremónián. Viszonyuk akkor kezdett megromlani, amikor a férj elállt attól az ígéretétől, hogy hagyományos ghánai szertartás keretében is fogadjanak örök hűséget egymásnak. A férfi ekkor eltűnt, és soha nem élt együtt feleségével. Csak telefonon vagy a Facebookon jelentkezik nála néha, ezért döntött a bíró a közösségi oldal használatáról a válóperben.

Az első Facebook-üzenetre a férj egyelőre nem válaszolt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top