Család

111 fát ültetnek, ha kislány születik a faluban

Bár Indiában a többség a fiúgyermekeket tartja igazán értékesnek, egy kis faluban, Piplantriban minden alkalommal ültetnek 111 fát annak örömére, ha kislány születik a településen.

A tradíciót 2006-ban a falu akkori vezetője, Shyam Sundar Paliwal indította el fiatalon elhunyt lánya emlékére. Azóta közel 250 000 fát ültettek.

A faültetésen felül a falu minden kislány számára összead 21 000 rúpiát (kb. 93 000 forint), melyet a gyerek apjának további 10 000 rúpiával (kb. 45 000 forint) kell kiegészítenie, majd ezt az összeget 20 éves futamidejű államkötvénybe fektetik be.

111 fát ültetnek, ha kislány születik a faluban

A kislányok szüleinek alá kell írniuk továbbá egy nyilatkozatot is, hogy a gyereket rendszeresen járatják iskolába, nem adják férjhez azelőtt, hogy elérné a házasodáshoz szükséges legális életkort, és gondozzák a fákat, amiket a nevében ültettek.

Annak érdekében, hogy a fákat megóvják a betegségektől, a lakosok mintegy 2,5 millió aloe vera növényt ültettek köréjük. Az aloe verából készült termékek egyben a falu egyik fő bevételi forrását is jelentik.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top