Család

Nem engedték felülni a játékokra a Down-kóros kislányt a vidámparkban

A brit Patrick család úgy tervezte, eltöltenek egy vidám napot kisfiukkal és Down-szindrómás kislányukkal a Blackpool vidámparkban.

A jegyeket előre lefoglalták, ám semmi nem figyelmeztette őket arra, hogy fogyatékkal élők ne ülhetnének fel a park játékaira. Ez csupán a helyszínen derült ki.

A hároméves Lucy amellett, hogy Down-szindrómás, kerekes székben ül, emiatt csupán négy olyan játék volt, amire engedték felszállni, a többire a fogyatékosságai miatt még úgy sem, hogy az anyukája is felült volna vele. A család egyébként nem a hullámvasútra vagy más vadabb attrakciókra szeretett volna felülni a kislánnyal, hanem leginkább kisgyerekek számára készült, szelíd játékokra.

Nem engedték felülni a játékokra a Down-kóros kislányt a vidámparkban

A vidámpark programfüzete ráadásul azt írja, hogy például a buszos túra és a kisvonat a fogyatékossággal élő emberek számára is használható, a kis Lucyt azonban ezekre sem engedték felülni.

Patrickék leszögezték: nem vártak speciális bánásmódot, csupán azt, hogy Lucy is élvezhesse a vidámpark attrakcióit, akár a többi gyerek. Diszkriminálva érzik magukat, amiért ezt nem tehette meg.

A vidámpark szóvivője a Daily Mail megkeresésére úgy reagált: nagyon komolyan veszik és kivizsgálják a panaszokat. A Patrick család ügyét is kivizsgálják, és hamarosan felveszik velük a kapcsolatot, hogy bocsánatot kérhessenek és elmagyarázhassák nekik a helyzetet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top