Család

Nagylelkű rendőrökért rajong a világ

Egy kisebb szabálytalanság kapcsán figyeltek fel a rendőrök egy autóra Michiganben. Amint közelebb mentek, látták, hogy az autóban nincs gyerekülés, és egy asszony kisgyereket tart a karjában.

Amikor a rendőrök a szülőkkel beszédbe elegyedtek, rájöttek, hogy azért nincs autósülés a kocsiban, mert a családnak nem futotta arra, hogy vegyenek egyet. Kiderült, hogy a pár nemrég költözött a környékre, és senki nincs, aki segíthetne nekik.

Végül a rendőrök, Pavlige és Hodges nem tettek feljelentést. Viszont úgy döntöttek, szereznek egy gyerekülést a családnak, hogy a kicsi biztonságban legyen, és hogy a probléma ne merüljön fel újra. Amíg Pavlige a családdal maradt, Hodges az egyik helyi üzletbe ment és kettejük pénzén vett egy új gyerekülést. Aztán azt be is szerelték a pár autójába, és elmondták nekik, hogy ezentúl hogyan használják. “Az apa szinte sokkot kapott. Hiába kérték, mi nem akartuk nekik megmondani, mennyibe került az ülés” – mondták a rendőrök.

Két Michigani rendőrért rajong a világ

Az eset februárban történt, de csak a múlt héten került nyilvánosságra, miután az üzlet egyik alkalmazottja felhívta a helyi rendőrőrsöt, és beszámolt a jótettről. “Olyan döntést hoztunk, ami a legjobb volt abban a helyzetben. Meg kellett oldanunk egy problémát” – nyilatkozta Hodges az ABC Newsnak.

Forrás: Yahoo News

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top