Család

“Keresztülutaztam a világot, hogy találkozzak az igazi anyámmal”

Poppy Royal boldogságban nőtt fel. A szülei, Cliff és Jenny 5 hetes korában fogadták őt örökbe, és soha nem titkolták előtte, hogy Srí Lankáról származik.

Amikor a gyerekek kicsik, még nem érettek arra, hogy a gyökereikkel kapcsolatos kérdéseket tegyenek fel. Poppy 18 évesen a manchesteri egyetem antropológia szakos hallgatója lett, és akkor ébredt fel benne a vágy, hogy nyomozzon vér szerinti anyja után. “Anya és apa örökbe fogadtak engem és Joshuát. Kényelmes otthonban élünk Oxfordshire-ben, távol a vér szerinti családomtól, miközben ők teaültetvényeken robotolnak reménytelenül. Ahogy teltek az évek, egyre kíváncsibb lettem, hogy vajon úgy nézek ki, mint az anyám?” – mondta Poppy. Nevelőszülei támogatták a keresést, így a lány 2013-ban a barátaival együtt Srí Lankára utazhatott. “Az egyetlen dolog, amit tudtam az anyámról, hogy teaültetvényen dolgozott és a neve Kalinga” – tette hozzá.

Egy ötórás utazás után Poppy besétált egy távoli falu vendégházának előcsarnokába. Ott egy kis termetű, száriba öltözött nőt látott meg, aki sírva futott felé. “Megölelt. A szülőanyám volt az.” Egy tolmács segítségével a nő elmondta, hogy alkoholista férje meghalt, két lányával hagyta őt magára. “Kalinga sokat gondolt arra, hogy viszontlát-e engem valaha. Amikor egy brit pár gyerekkel érkezett az ültetvényre, szívszaggató volt arra gondolnia, hogy talán én lehetek a kicsi” – mondta Poppy az anyjáról. Ezután a lány a fővárosba, Colombóba utazott, ahol találkozott testvérével, Pushpalalitah-val, aki egy teagyárban dolgozott. “Megrázó volt látni, hogy mennyire hasonlítunk egymásra. Pushpalalitah azért tanult, hogy tanár legyen, de nem voltak meg ehhez a lehetőségei, többek között egy laptopra lett volna szüksége.”

Poppy 2014-ben újra visszatért Srí Lankára. “Izgatott voltam, mert tudtam, eljött az ideje, hogy segítsek a testvéremnek beteljesíteni az álmát. Laptopot vittem neki” – mondta. Most Poppy elindított egy jótékonysági akciót, amelyben használt laptopokat gyűjt, és a Srí Lankán élő, teabirtokokról származó nőknek adományozza.

“Minden nap gondolok a távoli családomra. Kapcsolatban vagyunk a Facebookon vagy e-mailen. A szüleimmel elmegyünk és meglátogatjuk őket. Alig hiszem el, hogy mindez megtörtént. Kész csoda, hogy újra találkoztunk egymással!” – áradozott a lány.

Forrás: Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top