Család

Legyőzte a rákot a megszöktetett kisfiú

Legyőzte a rákot az ötéves Ashya King, akit szülei tavaly Spanyolországba, majd Csehországba szöktettek. A rendőrség akkor elfogatóparancsot adott ki a szülők ellen.

A gyermek édesapja a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy Ashya legfrissebb leletein nem volt nyoma tumornak. A kisfiú jelenleg spanyolországi otthonukban lábadozik. Újra beszél és nagyon szeret a testvéreivel játszani. “Hihetetlenül boldogok vagyunk. Most nyert értelmet mindaz, amin átmentünk” – mondta az édesapa.

A fiút korábban agydaganat miatt többször is megműtötték. A beavatkozások következtében Ashya nem tudott beszélni, enni és inni sem. A szülők olyan kezelést szerettek volna gyermeküknek, ami Angliában nincs, ezért orvosai tudta nélkül külföldre szöktették a gyermeket. A hatóságok nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellenük, de a közvélemény annyira felháborodott, hogy végül a hatóságok engedélyezték a csehországi kezelést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top