Család

Havazás jöhet a hétvégén!

A fagyos hajnalokat követően túlnyomóan napos, száraz időre van kilátás a következő napokban. A nappali felmelegedés erősödik, vasárnap viszont változás jön.

Pénteken reggel sokfelé fagyhat, napközben azonban sok napsütésre van kilátás, melyet csak helyenként zavarhatnak gomolyfelhők. Az időjárás kiválóan alkalmas lesz a részleges napfogyatkozás megfigyelésére. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad, így igazán kellemesnek érezhetjük a délutánra várható 10-14 fokot írja az időkép.hu.

Szombaton is sok napsütésben lesz részünk, de egy hidegfront előterében már többfelé megélénkül a déli-délnyugati szél, mellyel melegebb levegő áramlik fölénk, így tovább erősödik a nappali felmelegedés, délután 12-17 fokot mérhetünk.

Vasárnap észak-északnyugat felől hidegfront érkezik, így átmenetileg megnövekszik a felhőzet, és szórványosan kisebb eső, záporok is kialakulhatnak, sőt a magasabban fekvő tájakon hózáporok is lehetnek. Délutánra az ország nagy részén még 10 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet, ám az egyre többfelé megerősödő északias széllel hidegebb levegő áramlik térségünkbe, így hétfő hajnalban többfelé ismét fagyhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top