Család

23 napos kisbabán végeztek szívátültetést

A kaliforniai Dravyn Johnsonnak csak a szíve egyik fele fejlődött ki, így jött világra.

A baba szülei a terhesség 22. hetében tudták meg, hogy a baba szíve rendellenesen fejlődik, ám akkor még úgy tűnt, hogy a születése után, illetve az élete első éveiben ezt műtétekkel korrigálni lehet. Az édesanyja a terhessége hátralévő részét rettegésben töltötte, még ruhákat sem mert venni a kisfiúnak.

Amikor aztán Dravyn megszületett, kiderült, hogy az állapota rosszabb a vártnál, és a tervezett műtét túl kockázatos lenne. Az orvosok azt mondták, a kisfiú bármikor meghalhat, ugyanis a szíve jobb oldala hiányzott, mely kulcsfontosságú szerepet tölt be abban, hogy a vért a tüdőbe juttassa. Az egyetlen esélye a túlélésre a szívátültetés volt.

23 napos kisbabán végeztek szívátültetést

A csöppség mindössze két napot töltött a várólistán az átlagosnak számító 6 hónap helyett, amikor értesítették a családot, hogy találtak neki szívet. Mindössze 23 napos volt, amikor elvégezték rajta a transzplantációt.

Az átültetés sikeres volt, a baba most 5 hetes és már annyira jól van, hogy a szülei hazavihették a kórházból. Továbbra is gyógyszereket kell szednie, és utógondozásra is szüksége lesz. Az orvosok szerint legfeljebb 20 év múlva szorul majd újabb szívátültetésre.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top