Család

Választania kell az apának, melyik kislánya életét menti meg

Szívszorító döntés előtt áll egy házaspár.

Egy kanadai apa, Michael Wagner hároméves, örökbe fogadott ikerlányai, Binh és Phuoc mindketten egy ritka genetikai rendellenességben szenvednek, ami érinti a májukat is, és az életüket csak májátültetéssel lehet megmenteni.

Az apa tökéletes donor, ám csak az egyik kislánynak adhat a májából. Feleségével most kétségbeesetten próbálnak donort találni a másik kislány számára is. Az egyikükön azonban két héten belül elvégzik a transzplantációt az apa májának egy darabjával. A szülőknek pedig el kell dönteniük, hogy melyik kislányt műtsék.

Választania kell az apának, melyik kislánya életét menti meg

A házaspárnak egyébként öt saját gyermeke is van, melléjük fogadták örökbe az ikerpárt, miután borzalmas körülmények között találtak rájuk egy vietnami árvaházban. A feleség leszögezte: az egészségügyi problémák ellenére nem bánták meg döntésüket.

Elképzelni sem lehet, hogy mennyire nehéz most a szülőknek, holott jó és önzetlen emberek. Igazán megérdemelnék, hogy a másik kislánynak is találjanak megfelelő donort, és mindketten meggyógyulhassanak. 

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top