Család

Vége az édességdömpingnek a kasszáknál?

Végeztetek a bevásárlással, de a pénztárnál a gyerkőc – és esetenként te is – még megkíván valamit az ott elhelyezett bőséges édességkínálatból. Ismerős? Ez az, ami változhat.

Egy felmérés szerint a vásárlók 65 százaléka úgy gondolja, hogy nagy segítség lenne számára az egészségesebb táplálkozáshoz, ha a boltok pénztárainál nem halmoznák fel a különböző édességeket, csábítva így a vevőket ezek megvásárlására. Még többen, a válaszadók 67 százaléka vélte úgy, hogyha a boltok inkább egészségesebb ételeket helyeznének a pénztárak melletti polcokra, abban is segítenének, hogy a gyerekek szívesebben fogyasszák ezeket a termékeket az édességek helyett.

Ennek fényében a Tesco és a Lidl üzletei is vállalták Nagy-Britanniában, hogy a sós, édes és magas zsírtartalmú ételek helyett zabpelyheket, gyümölcsöket és gyümölcsleveket helyeznek majd el a kiemelt polcokon. Így bár az emberek pénztárcáját talán nem, de az egészségét segítenek védeni. Reméljük, hamarosan itthon is követik a kintiek példáját.

Forrás: theguardian.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top