Család

Legyél te is mesedoktor, készítsd el saját videódat!

A K&H gyógyvarázs mesedoktorainak programjában mesevideókat várnak az önkéntesektől.

2013 augusztusától több mint 32 ezren regisztráltak a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programjára. Ennek eredményeként eddig 8500 meseolvasással szereztek örömet a kórházakban fekvő kis betegeknek. Az intézmények azonban nem tudtak korlátlan számban önkénteseket fogadni, így volt, akinek nem sikerült időpontot és helyszínt foglalni.

Erre a problémára a 2013 decemberében elindult K&H gyógyvarázs mesedoktorok a weben program jelent megoldást, amelyhez nem kell mást tenni, mint elkészíteni egy webkamerával és mobiltelefonnal rögzített 5-10 perces mesevideót.

A mese így nemcsak több gyermekhez juthat el, de a kis betegek bármikor meg tudják azt nézni, amikor egy kis szórakozásra vagy vidámságra vágynak. A hatvani Albert Schweitzer Kórházban már vetítenek ilyen mesevideókat a felépülésük idejét odabent töltő kicsiknek.

A mesevideók felkerülnek a K&H gyógyvarázs YouTube-csatornára, és az internet segítségével jutnak el a kórházban fekvő gyerekekhez. Az interneten történő meseolvasás részletes leírását és a fontosabb tudnivalókat a www.khgyogyvarazs.hu oldalon lehet megtalálni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top