Család

Karácsonyi ajándékozás 5 gyerekkel

Születésnap, névnap, Mikulás, karácsony, húsvét – mi a közös bennünk? A válasz egyszerű: ezen alkalmakkor ajándékok – leggyakrabban játékok – sokaságával halmozzuk el az ünnepelteket, a gyerekeinket. Öt gyereknél már kevés ajándék is sok(k)!

A csomagok számával már csak az ajándékozók száma vetekszik: mi, szülők, keresztszülők, távolabbi rokonok (nagynénik, nagybácsik, unokatestvérek), barátok-barátnők, az esetlegesen rendezett zsúr résztvevői.

Eleinte – egy-két gyereknél – még nem okozott problémát az ajándékba kapott társasjátékok, autók, plüssállatok, legók, babák (őszintén szólva csak egy igazi babánk volt, és tőle is megszabadultunk már) elhelyezése, a lakásunk befogadóképessége azonban az elmúlt években nem nőtt, ellentétben a gyerekeink számával. Nemcsak az ajándékok kitalálása vált egyre nehezebbé, de a megfelelő tárolásuk is. Természetesen kidobásról szó sem lehetett, mert mindegyikhez kötődött valami emlék, bármilyen hiányos, bármennyire is szakadt, foltos, megviselt volt már, a gyerekek nem bírtak megválni tőlük. Ráadásul a mi esetünkben arra sem lehet hivatkozni, hogy ennek már tényleg nincs helye nálunk, mert régen kinőtték, hiszen mindig van kisebb… és újabb kisebb gyerek a tarsolyban, akinek minden játék új.

Karácsonyi ajándékozás öt gyerekkel

De akkor mi a megoldás, hogyan lehet örömet szerezni úgy, hogy ne fulladjunk bele a játékokba, a gyerek pedig ne kapjon ajándékmérgezést, és ne vesszen el az ajándékozás legfontosabb ismérve, az örömszerzés?!

Folytatás a Kicsi a rakás blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top