Család

Ajándékozz családot karácsonyra!

A közös ünneplés nagyon meghatározó a gyermekek későbbi életében, ezért kiemelkedően fontos, hogy meghitten teljen a karácsonyi időszak. Ám sokan vannak, akiknek ehhez segítségre van szükségük, hiszen nincsen saját családjuk, ami biztosítani tudná mindezt.

Sajnos számtalan olyan gyermek él ma Magyarországon, aki valamilyen családban előforduló vészhelyzet vagy a család szétesése miatt súlyos helyzetbe kerül. Ilyenkor a gyermek nem részesülhet mindabban, amire az egészséges fejlődéséhez szüksége lenne, rossz életkörülményei miatt lemarad az iskolában, és sokszor egészségügyi ellátása sem megfelelő. Az SOS Gyermekfalvak küldetése, hogy szerető és biztonságos otthont, nevelőanyukát, új családot adjon azoknak a gyermekeknek, akik nem élhetnek a vér szerinti családjukban.

A képen Gájer Bálint, jótékonysági nagykövet látható
A képen Gájer Bálint, jótékonysági nagykövet látható

Mi is hozzájárulhatunk, ahhoz, hogy a vér szerinti szüleiket nélkülözni kényszerülő gyermekeket a szeretet ünnepén is gondoskodó és szerető család vegye körül. A támogatás révén minden adományozó igazi segítő angyallá válik, lehetővé téve azt, hogy a veszélyeztetett gyermekek biztonságban, gondtalanul, igazi családban nevelkedjenek, szerető családi környezetben tölthessék az ünnepeket, mindezzel megalapozva azt, hogy később boldog felnőttként éljenek. Eközben a saját életünket is gazdagabbá tesszük, hiszen az örömszerzés pozitív érzelmekkel és szeretettel tölt el minket.

A veszélyeztetett gyermekeket bárki támogathatja a karácsonyi időszakban a www.sos.hu/karacsony weboldalon keresztül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top