Család

Így veszíts el egy pasit 10 nap alatt

Egy újságírónő a valóságban is kipróbálta, mi kell ahhoz, hogy egy szerelmes férfi a lehető legrövidebb idő alatt kiábránduljon belőlünk.

A mozifilm nagyjából mindenkinek megvan: a Kate Hudson alakította Andie Anderson fiatal újságírónő. Miután nem írhat a női magazinba a tadzsikisztáni civilek mozgolódásairól, kelletlenül elvállalja a feladatot, hogy kevesebb, mint két hét alatt elveszít egy potenciális partnerjelöltet úgy, hogy mindent megtesz, amivel a nők általában az őrületbe kergetik kedveseiket.

Egy hús-vér újságírónő, Julieanne Smolinski úgy döntött, hogy követi filmvászonbeli kolléganője példáját. A New York magazinban számolt be az élményeiről. A dilis lányt nem volt nehéz megjátszania, sokkal inkább azt kitalálni, hogyan tudja módszeresen elüldözni a pasit.

A kiszemelt áldozat egy New York-i srác, akitől már amúgy is meg akart szabadulni Julieanne – úgy gondolta, a legjobb módja az lesz, ha megutáltatja magát. “Azt gondolják az emberek, hogy ilyet nem szép tenni” – hát valóban nem, de Julieanne szerint íróemberrel aludni olyan, mintha az ember skorpiót tenne az alsójába. A mozifilm forgatókönyvét követte – és tessék, kiderül, hogy a valóság még ennél is cifrább. Meg hogy a hollywoodi nőideál továbbra sem életképes.

1. nap: Telefonálj éjjel-nappal

A film szerint az egyik dolog, amit a férfiak a legjobban utálnak, ha jó sokszor felhívják őket. Julieanne egy völgyben lakik, ahol nem jó a térerő, úgyhogy hívogatás helyett sms-ekkel árasztja el a férfit – akit ez egyáltalán nem zavar. Minden sms-re válaszol, szinte azonnal. “Nyilván nem ez az első alkalom, hogy valaki próbált ettől a sráctól tíz nap alatt megszabadulni” – írja Julieanne.

2. nap: Ne hagyd meccset nézni

A filmben Andie elviszi Bent egy meccsre, de nem hagyja, hogy nézze a játékot, mert kólát kér és zavarbaejtő neveken szólítja. A valóságos újságíró a focimeccs alatt azzal vegzálja a pasit, hogy miért kiabál, és jó nagyokat okoskodik. Végül átöleli, és kucukámnak szólítja, ami várhatóan nem tetszik neki, de egy idő után megszokja.

3. nap: Elő a csajos dolgokkal

Andie átmegy Benhez (sportot nézni és húst enni – ennél őskoribb közhelyet nehéz lenne kitalálni), és visz magával plüssállatokat, tampont és szerelempáfrányt. Julieanne nem visz se plüssmacit, se szerelempáfrányt, mert a tamponok erejében bízik. De a srác fürdőszobaszekrénye máris tele van tamponnal! Erre azért nem volt felkészülve.

4. nap: Nézzetek csajos filmeket

Az eredetiben Andie bevonszolja Bent a moziba egy csajos filmmaratonra. Julieanne ezt úgy oldotta meg, hogy kivette A szerelem hálójábant és a Túl a barátságont, feltételezve, hogy egy hetero srác nem szereti nézni, ahogy meleg fiúk szeretgetik egymást. Hát a srác mindkét film alatt már előre tudta, mit mondanak a szereplők.

5. nap: Csinálj gondot az evésből

Andie vega – ugyan a furcsább fajtából, mert szereti a homárt és a szalonnát, csak hogy komplikálja a dolgokat. Mintha annál nem is lenne semmi férfiasabb, mint hogy utáljuk a vegákat.

Julieanne már nem tudta bedobni a vegakártyát, mert tonnányi húst evett meg a pasi előtt. Csak a felét eszi meg annak az olasz szendvicsnek, amit a srác csinál neki. “Ez a legőrültebb dolog, amit az újságírás nevében csináltam. Most először látok megbántottságot a szemében” – számol be tapasztalatáról.

6. nap: Nyaggasd a dohányzás miatt

Azt azért minden nő tudja, hogy a férfiak nem szeretik, ha nyaggatják őket. A filmben is megteszik, a hatás előre borítékolható. A valóságban Julieanne is megteszi, meglehetősen durván. Válaszul a srác azt mondja, hogy pedig Julieanne is elég menőn mutatna egy darab dohánnyal az ajka közt, és a szájába dug egy szivart. És tényleg.

7. nap: Legyél rossz szexben

Andie kedveskedve Sophia hercegnőnek hívja Ben hímtagját, aminek hála, az rögtön lelankad. A Sophia név kiesik, mert Julieanne nem akarja a kedvenc nagynénjéről elnevezni a becses részt, különben is, a srác már ezt régen megtette. Bár a cikk azt kívánná, hogy lankassza le a srác vágyát, Julieanne nem hajlandó megtenni. Csak egy cikk kedvéért nem akar makulátlan szexuális hírnevén rontani.

8. nap: Hallgass szirupos zenéket

Andie csajos zenéket játszik Bennek, amitől Ben olyan arcot vág, mintha egy marslakó rakott volna tojásokat rá. Ezt utánozni nem nagy kunszt, Julieanne átvisz egy rakás Stevie Nicks-CD-t, és végigkaraokézza a szentimentális dalokat. Mivel olyan hangja van, mint egy énekesnőnek, direkt azért kell erőlködnie, hogy ne hangozzon jól. Ráadásul a srác imádja Stevie Nickset, és együtt énekel Julieanne-nel. Sosem fog tőle így megszabadulni.

9. nap: Mutasd meg, hogy néznének ki a közös gyerekeitek, szerezz be egy kutyát és ál-pszichoterapeutát, és az sem árt, ha behúzol egyet

Julieanne sajnálja a srácot, de mivel már csak két napja van a határidő lejártáig, muszáj valami agyamentet csinálnia. Miután berúg a whiskytől, elektromos borotvával gyufásdoboznyi területeket vág ki a hajából. A srácnak tetszik.

10. nap: Ha más nincs, kerüljetek távol egymástól

A férfi végül visszamegy New Yorkba, Julieanne Los Angelesben marad. Nincs semmilyen csókkal végződő eszelős reptéri hajsza vagy váratlan erkély alatti szerenád. A srác nem nyer meg fogadást, és Julieanne sem ír Tádzsikisztánról a női lapnak. Annyi biztos, hogy nem fognak találkozni. Julieanne elveszítette a pasit, de nincsen benne semmi öröme. Miért is lenne?

Búcsúzóul azt üzeni a fiúnak, hogy a haja nem olyan rossz, és ha szed terhesvitamint, egész gyorsan visszanő…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top