Család

Sikeres a Babakötvény

A Babakötvény indulása óta több mint 41 ezer Start-számlát nyitottak a kincstárnál, a számla már csaknem olyan népszerű, mint akkor volt, amikor még a bankoknál és a takarékszövetkezeteknél is meg lehetett nyitni.

Míg 2011-ben több mint 41 ezer Start-számlát nyitottak, 2012-ben az év végi visszaesés miatt már csak 36 ezret, 2013-ban pedig mindössze 11 ezret indítottak el – írja a Világgazdaság.

Az idei év viszont kifejezetten jól alakul, november végén már 32,6 ezer fölött volt a megnyitott számlák száma. A gyerekek 37 százalékánál választják a szülők ezt a fajta öngondoskodást. A Babakötvény az elmúlt évben megtöbbszörözte a kincstári Start-számlák számát.

A Magyar Államkincstárnál december 10-én 63 578 ilyen számlát vezetnek, ebből több mint 42,2 ezret tavaly december 1., a Babakötvény indulása óta nyitottak. Nyert a kincstár emellett még csaknem 4200 olyan ügyfelet is, aki valamelyik hitelintézettől vitte át hozzájuk a számláját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top