Család

Ezek a legfurcsább gyerektörvények

Washingtonban tilos a nyalókázás, Alaszkában szigorú jogszabályok korlátozzák a hóemberépítést, másutt a szülők nem tilthatják a pocsolyaugrálást a gyerekeknek. A világ legabszurdabb, gyerekekről szóló jogszabályai.

Ugye van engedély a nyalókára?

Montana egyik települése, Kalispell arról híres, hogy a gyerekek csak orvosi ajánlás birtokában vásárolhatnak nyalókát. Kisváros, legyinthetnénk, ha nem tudnánk, hogy Washingtonban is tilos a nyalókázás, ismeretlen okokból.

A törvények azonban nemcsak a gyerekeket korlátozhatják. Az USA egyes településein ugyanis a szülők nem tilthatják meg gyermeküknek, hogy játékosan átugrálják a pocsolyákat.
Mesquitben például az is törvénybe ütközik, ha a valaki “szokatlan” módon vágatja le gyermeke haját.

A szigorúság másutt is jelen van. Minnesota Blue Earth nevű településén például szülői felügyelet nélkül 12 éves kor alatt törvénytelen telefonálni. De ez még semmi, hiszen Tennessee államban a gyerekeknek vasárnap engedély nélkül még játszaniuk sem szabad.

A legfurcsább gyerektörvények

Kicentizik a hóember magasságát is

Alaszkában foglalták törvénybe azt a szabályt, hogy a gyerekek az iskolaudvaron nem építhetnek olyan hóembert, melynek magassága nagyobb, mint az övéké – írja az ugyvedipraxis.hu.
A hideg idő beköszöntével a fürdést is korlátozzák: Landerben, Wyoming államban a felnőtteknek csak havonta egyszer szabad fürdeniük, amikor bejön a hideg idő, a gyerekek pedig egész télen nem fürödhetnek.

2002-ig volt érvényben az a törvény, mely szerint nők és gyerekek előtt nem lehetett káromkodni Michigan államban. Ma ez a törvény már nem él, ellentétben azzal a jogszabállyal, amely kimondja, hogy ha egy gyermek a templomban böfögne, akkor a szüleit azonnal le kell tartóztatni.

A legfurcsább gyerektörvények

A világ más részein is korlátozzák a gyerekeket

Görögországban tiltottak az elektronikus játékok, ezt először 2002-ben vezették be a nyilvános helyeken, majd később mindenhol tiltottá váltak. A jogalkotók szerint nem lehet világosan megkülönböztetni a szerencsejátékokat az ártatlan játékoktól.

Szingapúrban tilos a rágógumizás, míg Bangladesben a 15 évesnél idősebb gyereket könnyen a börtönbe kerülhetnek, ha csalnak a záróvizsgájukon. A bangladesi kormány nagy erőkkel lép fel a csalások ellen, és ezért kampányokat is folytat a nyomtatott és elektronikus médiában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top