Család

Meddig foghatjuk a kezét? –
a gyermekek anyagi támogatása egyre tovább tart

Magyarországon a szülői gondoskodás, támogatás időtartama egyre inkább kitolódik, gyakran a gyermek egyetemista koráig tart. A szülők emiatt is egyre inkább keresik az öngondoskodás olyan formáját, amely csökkenthetik a lehetséges kockázatokat és anyagi fedezetet teremtenek egy nem várt esemény bekövetkezése esetén.
a gyermekek anyagi támogatása egyre tovább tart” src=”https://nlc.p3k.hu/data/cikk/14/136858/6.jpg” alt=”Meddig foghatjuk a kezét? –
a gyermekek anyagi támogatása egyre tovább tart” align=”middle” />

A baleset-biztosítás a gyermek korának előrehaladtával válik egyre fontosabbá. Egy 3 év alatti gyermek esetében a kockázat még csekélyebb, ezzel szemben az óvodás korú gyermekek esetén a szülők már komolyan aggódnak a balesetek és a krónikus betegségek, akár a kórházba kerülés miatt is, amely aggodalom az iskoláskorban tovább fokozódik. Mindezek mellett manapság jól látható az a tendencia is, hogy a szülők már nem csak egyetemista korukig gondoskodnak gyermekeikről, hanem gyakran az azt követő években is támogatják őket anyagilag. Ez viszont egyre többeknek jelent olyan anyagi megterhelést, amelyet egy előre nem látott esemény bekövetkezésekor alig, vagy egyáltalán nem tudnak tovább fedezni a családi költségvetésből.

a gyermekek anyagi támogatása egyre tovább tart” src=”https://nlc.p3k.hu/data/cikk/14/136858/5.jpg” alt=”Meddig foghatjuk a kezét? –
a gyermekek anyagi támogatása egyre tovább tart” align=”left” />

Szülők körében végzett kutatás alapján, valós élethelyzetekre építve kínál teljes körű biztosítási megoldást a MetLife Biztosító idei évben bevezetett Junior Care gyermekbiztosítási programja.

A termék egy szerződésen belül biztosítási védelmet nyújthat a gyermekre és a szülőre egyaránt, váratlan balesetek vagy betegségek esetén az anyagi fedezeten túl egyedi asszisztenciaszolgáltatásokkal segíti a gyermekek még gyorsabb felépülését, mindemellett pedig már akár 10 000 forinttal megtakarítás is indítható a gyermek jövőjére.

Hogyan is kell ezt elképzelnünk valós élethelyzetekben?

Egy váratlan baleset vagy betegség esetén, a hét minden napján 24 órán át hívható Call Centerben orvosok fogadják a szülők hívását. Lehetőséget teremt szakorvosi vizit megszervezésére, és élhetnek a nemzetközi másodlagos orvosi szakvélemény kérésének lehetőségével is. Egy huzamosabb kórházi vagy otthoni ápolás esetén pedig magántanár segítheti a gyermeket, hogy elkerülje az iskolában a lemaradást. Súlyosabb betegség vagy baleset esetén pedig pszichológusi konzultáció is elérhető, amely nagy segítséget jelenthet a gyermek mentális egészségének biztosításában. Emellett ha a baleset (csonttörés, égési sérülés vagy maradandó sérülést okozó baleset) a hivatalos tanítási szünet időszakában következik be, a szolgáltatási összeg kétszerese kerül kifizetésre. Három kármentes év esetén kéthavi díj kerül jóváírásra a gyűjtőszámlán. Egy szerződésen belül pedig további gyermek vagy szülő biztosított esetén a biztosító 10% kedvezményt nyújt az éves díjból.

További információért látogassa meg a www.metlife.hu honlapot.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top