Család

Budapest a legmagányosabb város

Csak Budapesten körülbelül 75 ezren keresik online a szerelmet, ami hatalmas szám, nagyobb, mint Szolnok lakosainak száma. Akkor sem kell viszont aggódnunk, ha külföldről keresnénk párt magunknak, hiszen a társkeresők 6 százaléka külföldön él.

A Randivonal kutatása azt vizsgálta, melyek Magyarország legmagányosabb városai, ahol az ott élő egyedülállók leginkább vágynak egy komoly párkapcsolatra, egy szerető társra. Vidék és főváros viszonylatában igen nagyok a különbségek. Eszerint aki még nem találta meg a párját, annak a fővárosban érdemes keresgélnie, hiszen a kutatás egyértelműen azt mutatja, hogy a budapestiek a legaktívabb társkeresők. A fővárosban az országos átlag közel kétszeresét is eléri az 1000 főre jutó társkeresők száma. Budapesten jelenleg közel 75 ezren keresnek társat, ami több, mint akár Tatabánya, akár Szolnok lakosainak száma.

A képzeletbeli dobogó második fokán a Győr-Moson-Sopron megyei társkeresők állnak, míg a harmadik legmagányosabb országrész Csongrád megye lett. Tehát ha a legtöbb párkereső férfi és nő között szeretnénk válogatni, akkor a főváros mellett Győr, Sopron és Szeged társkeresőivel érdemes ismerkedni, ezek ugyanis a legmagányosabb városok jelenleg Magyarországon. Már ha hajlandóak vagyunk pusztán emiatt egy másik városba költözni.

Legkevesebben egyébként Nógrádból és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből keresnek társat maguknak, de jóval az országos átlag alatt található Borsod, Békés és Pest megye is.

További érdekesség, hogy míg Budapesten a nemek aránya teljesen kiegyenlített (tehát szinte ugyanannyi férfi keresi társát, mint nő), addig Vas és Zala megyére erőteljes férfidominancia jellemző, ott majdnem minden nőre két férfi társkereső is jut.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top