Család

Meghalt az ország legidősebb embere

Gallai Rezső bácsi 110 éves volt.

A győri Rezső bácsi csütörtökre virradóra békésen elaludt a Lepke utcai idősek otthonában, végleg – írja a kisalfold.hu.

Idén januárban, a születésnapján a győri matuzsálemet a városvezetés mellett a vízügyi igazgatóság is köszöntötte, hiszen Rezső bácsi 70 évig dolgozott az állami szervezet kötelékében, a tervezési osztályon.

Fotó: Fotó: Krizsán Csaba / MTI
Torta és tűzijáték is járt neki a köszöntésen idén januárban, a születésnapján
Fotó: Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Gallai Rezső 1904. január 29-én született Szombathelyen. 1928-ban nősült, egy fia született, aki 1956-ban disszidált, és külföldön hunyt el. 1932-től a vízügynél dolgozott Rezső bácsi, de ahhoz, hogy nyugdíjas állása legyen, a háborúban frontszolgálatot kellett vállalnia. A mai Ukrajna területén szolgált, egy partizántámadás során légnyomás érte, és sebesültként hazakerült. Ezután egészen 98 éves koráig dolgozott a vízügyi igazgatóságnál. Felesége halála után másodszor is megnősült, mindkét asszonnyal 32 évet élt együtt. Második fia két éve hunyt el, unokája, Tibor még a halála előtti napon is nála volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top