Család

5 fontos tipp gyerekzsúr megszervezéséhez

Kicsit szorongsz a közelgő zsúr miatt, amit neked kellene megszervezned? Bloggerünk segít, mire figyelj, hogy minden tökéletes legyen!

Mindig legyen előre megtervezett menete a partinak!

Ne gondold, hogy csak úgy összecsődíted a gyerekeket, és azok majd jól eljátszanak. Egy ideig talán, de nem adok többet negyed óránál és elkezdődik vagy a veszekedés, hogy ki mivel akar játszani, vagy az “unatkozom” szó mantrázása.

Igen mindig előre tervezd meg, hogy a parti ideje alatt, abban a 2-3 órában mit csináljanak a gyerekek. A játékötletek megtervezésében kérd ki gyermeked véleményét, mi most a menő a suliban, oviban. Mit szoktak az osztálytársaikkal játszani, melyik mesehőst, rajzfilmet nézik a tévében, így az ő igényeikhez igazíthatod a parti témáját és játékait is.

Írj egy ellenőrző listát!

Ahhoz, hogy a buli igazán zökkenőmentes lehessen, mindent le kell ellenőrizned. A tortarendelést, az esetleg megrendelt programokat (arcfestő, bohóc, stb), a helyszínt. Mindenre oda kell figyelned, nehogy az utolsó pillanatban derüljön ki, hogy a helyszínen mások is lesznek, vagy éppen túl kicsi a sok gyerek számára.

Én készítettem egy ilyen listát segítségül nektek, amit a képre kattintva tudtok letölteni és kinyomtatni.

5 fontos tipp gyerekzsúr megszervezéséhez

Vészhelyzeti cselekvési terv!

Gondolok itt arra, hogy esetleg egy kisgyermek megsérül a bulin, akkor rögtön tudd, hogy hová nyúlsz. Legyen előkészítve elsősegélydoboz, a gyerekek szüleinek telefonszáma, a mentők elérhetősége.

De például vannak olyan helyzetek is, mint ami velem esett meg. A fiam meghívta a barátait egy kis partira, melyen 8-an voltak, ebből öt lány. A lányok az egyik kislányt kiközösítették, nem akartak vele játszani. A konfliktus során a kislány elkezdett sírni, haza akart menni. Végül sikerült a problémát megoldanunk, megbeszélnünk, és mindannyian együtt tudtak játszani, jól érezték magukat. Ehhez szükséges volt, hogy ne csak én legyek ott a bulin mint felnőtt, hanem volt segítőm, aki közben a többi gyerekkel is tudott foglalkozni, nem hagytuk a bulit elfajulni.

A Kölyökzsúr blogon további tippeket találsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top