Család

Tanulj együtt gyermekeddel

Tudtad, hogy mennyi mindent taníthatsz meg gyermekednek, és élhetsz vele át tanulás közben? Most megmutatjuk neked, hogyan érdemes elkezdenetek az őszi–téli napokat!
Tanulj együtt a gyermekeddel

A szeptember az óvoda- és iskolakezdés időszaka. Ilyenkor a legkisebb gyermekektől kezdve, a nagyobbakon át, egészen a felnőttekig mindenki érzi, hogy új időszak veszi kezdetét; nemcsak a falevelek sárgulnak meg, és a nappalok lesznek rövidebbek, hanem a tanulás, a fejlődés ciklusa érkezik meg ilyenkor.

A szeptember a felnőtteknek is egy újrakezdési periódus, hiszen kiskorunktól kezdve így szocializálódtunk, ilyenkor kezdődött mindig az óvoda, az iskola és a gimi is. A nyár végeztével mindannyian visszatérünk a “régi kerékvágásba”, és nekilátunk a dolgos hétköznapoknak. A legkisebb csöppségek lehet, hogy még otthon maradnak, ám ettől függetlenül nekik is sokat kell tanulniuk, sőt az egész, őket körülvevő világot meg kell ismerniük. Nagyon nagy szerepe van minden édesanyának abban, hogy az óvoda előtti időszakban elegendő tudást adjon át gyermekének, főleg mivel ilyenkor még más referenciacsoportok nem befolyásolják őket. Mindemellett a mozgásfejlődés szempontjából is kiemelten fontos az 1-3 éves kor, mivel ekkor alakulnak ki a nagy- és finommotorikus készségek, amelyek befolyásolják gyermekeink mentális készségeinek fejlődését is.

Érdemes előre végiggondolnunk, hogy mit és hogyan szeretnénk nekik tanítani, például óvoda előtt többek között már megismertethetjük őket a számok, a színek, a formák világával, emellett számos izgalmas információval, ami akár a történelemmel vagy a társadalommal kapcsolatos. Ezen ismeretek nemcsak rendkívül hasznosak, hanem izgalmasak is számukra, mivel kedvenc meséiket élhetik át újra és újra. Fontos, hogy a játékok egyszerre szórakoztassák, lekössék, és fejlesszék is a kicsiket, mivel ezeken keresztül ismerik meg a világot.

Tanulj együtt a gyermekeddel

 

A LEGO DUPLO termékcsalád kifejezetten az óvodás és bölcsődés gyermekeknek készült, ezért a tervezők úgy fejlesztik a játékokat, hogy az előbb felsorolt kritériumoknak mind megfeleljenek. Például a LEGO DUPLO termékcsalád Királyi kastély készlete tökéletes szerepjáték lehetőséget ad, mivel az picik a lovagok szövevényes, izgalmas és kalandos történeteit kelthetik életre a 4 minifigura segítségével, miközben kreativitásukat megélve felépítik a királyi várat. A játék során rengeteg dologgal ismertethetjük meg őket, mint például a lovagi értékrend, érdekes históriák a történelemből, vagy akár a lovai élet mindennapjai. Mindemellett a kicsik képzelőerejüket megcsillogtatva sokat tanulnak arról, hogyan lehet stabil tornyokat, várakat felépíteni, így rengeteg hasznos információt szereznek a méretek és formák világáról is.

Az együtt töltött idő alatt segítsünk nekik, amikor szükséges javítsuk mozdulataikat, ezzel támogatjuk őket abban, hogy mozgásfejlődésük dinamikus legyen. A hagyományosnál kétszer nagyobb LEGO DUPLO kockák kifejezetten az apró kezeknek készültek; sokkal könnyebb őket megfogni, egymáshoz illeszteni, és biztonságosak is, így garantálnak sikerélményt a kis építőmesterek számára, akik határtalan fantáziaviláguknak köszönhetően az adott készleteket akár többféle módon is felépíthetik. Ráadásul az építőelemek tengernyi élénk színben pompáznak, ennek köszönhetően a kicsik gyorsan megismerkedhetnek a színekkel is.

Tanulj együtt a gyermekeddel

A kommunikáció és a játék elengedhetetlenül fontos gyermekeink életében, hiszen fejlődésük motorját adják, illetve ezen keresztül ismerik meg az őket övező világot, tanulják meg kifejezni magukat, és sajátítják el szerepköreiket is. A lovagi témának köszönhetően bevezethetjük őket a régi világok mindennapjaiba, az akkori történetekbe, illetve megismerkedhetnek az akkori értékrendekkel és világnézettel is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top