Család

A mostohagyerek apa pénzügyeinek kémje?

Erős kijelentés nem? De ha a szívedre teszed a kezed, pontosan tudod, miről van szó: ha az elvált szülők a lehető legminimálisabbra csökkentik a kommunikációt, gyakorlatilag semmit nem tudnak arról, a másik háztartásában mi is zajlik.

Mi történik a gyerekkel a láthatáson, és hogy éli a mindennapjait azzal a szülővel, akinek a váláskor a bíróság ítélte? Van-e anyának új párja, apának új barátnője? Milyen életszínvonalon él egyik-másik, mire költenek? Ha ezekre a kérdésekre mégis kíváncsi valaki, nem kell mást tennie, mint a gyereket megkérdezni, akinek bejárása van mindkét félhez.

Mert a gyerek figyel, szivacsként gyűjt minden információt, és ha történetesen a volt feleséggel lojális, bizony az egyetlen informátora is lesz az anyjának. Ezzel talán önmagában nem lenne gond, de a hidegháborús kémkedés ebben a formában további feszültséget szülhet, mert a gyerek egyirányúan számol be mindenről: apa kocsit vett/sok pénzt vett ki az automatából/ajándékot vett az új feleségének stb. És bár ezek az információk a valóságnak legtöbbször megfelelnek, mégis töményen és kontextus nélkül zúdulnak az exre.  A jelentések hatására az édesanya magabiztos összehasonlítgatásba kezdhet, és erről az édesapa szintén a gyermeken keresztül értesül, a láthatás alatt. Csak a klasszikusok:

“Anya azt mondja, ti gazdagabbak vagytok!”

“Anya azt üzeni, te vegyél nekem edzőcipőt/napszemüveget/töltsd fel a telefonom/fizesd be a balettórák árát!”

“Ti házat vesztek, mi a nagyiékkal lakunk, anya szerint nincs ez jól!”

A teljes cikket a Második feleség blogon találod!

A mostohagyerek apa pénzügyeinek kémje?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top