Család

Botránykönyv! Kitálalt a francia elnök exe

Kétségtelen, hogy a kötet fölindulást fog okozni az Elysée-palotában, és hatalmas médiavisszhangja lesz.

Könyvet írt François Hollande francia elnök volt élettársa, a pofozkodó Valerie Trierweiler az államfővel töltött szenvedélyes és féltékenységgel teli csaknem 10 évről, valamint szakításuk részleteiről. A Merci pour ce moment (Köszönet ezért a pillanatért!) című kötet csütörtökön jelent meg.

A 320 oldalas kötetből a Paris Match című magazin szerdán közölt részleteket, ennél a lapnál dolgozik újságíróként a volt first lady. “Minden, amiről írok, igaz. Az Elysée-palotában időnként úgy éreztem magam, mintha riporton lennék. Túl sokat szenvedtem a hazugságtól, hogy én is elkövessem azt olvasható a legnagyobb titokban készült, 200 ezer példányban megjelenő kötet borítóján.

Botránykönyv! Kitálalt a francia elnök exe

Az elegáns, klasszikus stílusú, szőkésbarna hosszú hajú, 49 éves újságíró 2012 májusa és 2014 januárja között volt Hollande élettársaként Franciaország first ladyje, de a nem hivatalos poszton nem volt igazán sikeres, nem sikerült magát belopnia a franciák szívébe. A kezdetektől jelezte, hogy véleményét mindig ki fogja mondani, újságírói munkájával nem hagyott fel, de már nem politikai cikkeket, hanem kulturális recenziókat publikált.

A kötetből az is kiderül, hogyan szerzett a volt first lady januárban tudomást arról, hogy Hollande-nak viszonya van Julie Gayet színésznővel. “A Julie Gayet-hír vezető hír a reggeli műsorokban. Kiborulok, nem bírom ezt hallani, a fürdőszobába sietek. Felkapom a kis műanyag zacskót, amelyben az altatók vannak. François követ. Megpróbálja kivenni a kezemből a zacskót. Beszaladok a szobába. Elkapja a zacskót, amely elszakad. A gyógyszerek szétgurulnak az ágyon és a földön. Sikerül néhányat összeszednem. Beveszek annyit, amennyit csak tudok. Aludni akarok. Nem akarom átélni az órákat, amelyek most következnek. Érzem a szélvihart, amely le fog rám csapni, és nincs erőm ellenállni. Menekülni akarok. Elájulok”  írja a könyvben Hollande volt élettársa.

Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent
Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent

Valérie Trierweiler ezt követően néhány napra kórházba került. Az államfő alig két héttel a titkolt viszonyát leleplező cikk megjelenését követően, január 25-én bejelentette, hogy különvált Valérie Trierweilertől, akivel hivatalosan 2007 óta élt együtt. Azóta Hollande nyilvánosan mindig egyedül jelent meg, és nem ismeretes, hogy jelenleg milyen viszonyban áll Julie Gayet-val.

A francia elnöki hivatalban azt állítják, hogy csak kedden, a sajtóból értesültek a könyv megjelenéséről. A Le Parisien című fővárosi napilap szerint a kötet “egy sértett nő bosszúja”, amely fölindulást fog okozni az Elysée-palotában, és hatalmas médiavisszhangja lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top