Család

Homok omlott egy kisgyerekre Jászfényszarun

Sajnos újabb kisgyermeket veszítettek el szülei egy szerencsétlen balesetben.

Egy gyermek meghalt, egy másik súlyosan megsérült, miután rájuk omlott a homok egy gödörben kedd este Jászfényszarun, a Honvéd utcában – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelem szerdán. A rendőrség az ügyben kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt indított eljárást.

S. Tóth Anikó tájékoztatása szerint a két gyermeket már a tűzoltók érkezése előtt kihozták a homok alól. Egyikük élesztését a mentők a helyszínen megkezdték, de erőfeszítéseik ellenére a nyolc év körüli gyermek sajnos meghalt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt írta: telefonon kaptak bejelentést, amely szerint Jászfényszaru egyik földútjánál, egy korábban kiásott, csaknem két méter széles gödörben játszó testvérpárra, egy négyéves kislányra és egy – a korábbi közlésnél fiatalabb – hatéves kisfiúra ráomlott a nedves, átázott homokos fal. A helyi rendőrőrs beosztottja azonnal az erdősáv melletti helyszínre ment, és segített kimenteni a testvérpárt. A kisfiú életét azonban a mentők szakszerű ellátása sem tudta megmenteni. Jászberényi Rendőrkapitányság az ügyben kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást.
 

Ez már a negyedik gyermekbaleset a héten: nemrég kutya támadott meg egy kamaszfiút, egy kétéves gyermek kerti tóba fulladt, egy másik kisfiú pedig a fűnyíró alá esett.

Mit tehet egy szülő, hogy ne történjenek ilyen tragédiák? Meg tud-e tenni mindent a teljes biztonságért? Itt elolvashatod, mit gondol erről egy kisgyermekes anya.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top