Család

Férfiként a társkeresőn: “Ha nem tetszik a fotód, nem fogok válaszolni a leveledre”

Mindannyian nagyon jók vagyunk az előítéletek gyártásában, kortól és nemtől függetlenül. De vajon a külcsín mindent elárul a belbecsről? Bloggerünk megkérdezett egy illetékes férfit a témáról.

Egyeseknek ez ciki, én nem tartozom közéjük, ezért bevallom, hogy regisztráltam 1-2 társkereső oldalra. Teljesen mindegy, hogy milyen indíttatásból, de kipróbáltam, és azóta is kapok hébe-hóba 1-1 értesítést. Egyik este is érkezett egy ilyen levél, és a megszokott törlés helyett gondoltam egyet, és megnéztem:

A hölgy szépen köszön, és tudomásomra hozza, hogy (nagyon) szimpatikusnak talál, és megismerkedne velem. Na, itt jön jelen írás igazi mondanivalója:

Mit csinál ilyenkor egy férfi? (Nem megsértve senkit, de biztosra veszem, hogy a nők is ezt teszik hasonló esetben.) Megnézzük az illető fotóit, ÉS azon nyomban el is indul az agysejtjeinkben az ingerület-átvitel, aminek a végén megszületik az első benyomás. A fenti esetben ez az első benyomás nem hozott pozitív eredményt a hölgy számára. Ennél (illetve a pillanatnyi, nem épp rózsás hangulatomnál) fogva nem vettem a fáradságot a válaszlevél megírására. Tudom, ilyenkor a helyes magatartás az lenne, ha válaszolnék: “Szia! Köszönöm az érdeklődést, de legnagyobb sajnálatomra a szimpátia nem kölcsönös.” Illetve ez nem is feltétlenül igaz, mert elképzelhető, hogy egy kedves, okos, belevaló lány, akiben talán megtalálnám a 6. legjobb barátomat. Azonban társkereső oldalon lévén nem hiszem, hogy “csak” barátkozó szándékkal keresett meg. Ugyanis ennél többet (a leányzó képei és az első benyomás alapján!) én nem tudok elképzelni. Lehet, hogy tévedek, de ez már nem is fog kiderülni…

Férfiként a társkeresőn:

Valljuk be, már a társkeresés e szakaszában is van létjogosultsága a “citrom törvénynek” . Úgy is mondhatnám, hogy az vesse rám az első követ (és vessen a mókusok elé), aki ilyet még nem csinált valamilyen formában. Mentségem lehetne (már ha van ilyen), hogy csupa szívjóságból nem akarom megsérteni, megbántani, letörni a hölgyet a negatív visszajelzéssel…

Olvasd tovább a Nyuszogások blogon!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top