Család

10+1 tipp lánykéréshez

Lánykérés, csodálatos és romantikus – de azért nem mindegy, hol történik. Bloggerünk összegyűjtött néhány helyszínt.

1. Étteremben

Általános helyszín, de sokféle variáció létezik: Akad, aki a pezsgőbe rejti a gyűrűt, más pedig a vacsorázás után egyszerűen átnyújtja a kis dobozkát. Van, hogy a kihozott ételbe van belecsempészve, de olyan is, ahol már eleve az asztalra helyezett textilszalvéta van átkötve a jegygyűrűvel.

2. Kilátóban

Ez is elég gyakori dolog: a pár férfi tagja elviszi kirándulni a hölgyet, és letérdel a kilátó tetején, ahogy a hölgy egy kicsit is belemerül a látnivalókba, visszafordul, és döbben egy jó nagyot. Ez a hely például arra is jó, hogy ha véletlenül nemet mond a hölgy, akkor egész nyugodt szívvel ki lehet ugrani a felső emeletről. Na jó, ez csak vicc volt, senki ne tegyen ilyet! 

3. Autóban

Jobb híján az is megteszi, ha áthajolunk az anyósülésre mondjuk egy piros lámpánál, és a hölgy kezére húzzuk a gyűrűt. Vagy ha nem tudtunk romantikusabbat kitalálni, akkor be kell tenni a kesztyűtartóba, és megkérni, hogy vegye már ki azt a dobozt onnan….

4. SMS-ben, Facebookon, telefonon stb.

Kicsit furcsa módja, de ez is a modern idők divatja már. Ennél persze csak egy egyszerű kérdést lehet feltenni, de ha igent kapunk válaszként, gond egy szál se. Nézzük a jobbik oldalát: ha a közösségi hálón kéri meg valaki a kedvese kezét, nem kell sokat bíbelődnie a dolog világgá kürtölésével. (Nekem kb. 6-7 évvel ezelőtt telefonon lett megkérve a kezem, ráadásul először nekem szólt a kérdés, majd anyukámnak. Meghatódott a dologtól. Speciel elég messze tartózkodott az illető, sok ezer km-re, úgyhogy más választása nem volt.)

5. Utcán, parkban

Annak is van varázsa, ha valaki csak úgy séta vagy kirakatnézegetés közben letérdel az utca kellős közepén, és felteszi a nagy kérdést.

6. Fesztiválon

Mostanában egyre menőbb dolog, hogy elmennek a fiatalok szórakozni egy fesztiválra (Campus, Kotta, Sziget stb.), és ott teszi fel a kérdést az illető úriember. A fesztiválokon ki szokták hirdetni az ilyen dolgokat, mondhatni versenyeznek, hogy hol kérték meg több lánynak a kezét. 

A további öt helyszínt a Bopci blogon találod!

10+1 tipp lánykéréshez

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top