Család

10 évvel a földrengés után találta meg a fiát egy házaspár

A szülők mindig is érezték, hogy életben van a gyerek.

Nem sokkal azt követően, hogy az Indiai-óceánon végigsöprő szökőár után csaknem 10 évvel előkerült a lánya, fiát is megtalálta egy indonéziai pár, és nemsokára haza is viszik a most már 17 éves fiút. “Igen, igaz, ő a mi fiunk” – mondta az apa, Septi Rangkuti. “Isten csodával ajándékozott meg minket” – fogalmazott a gyerek édesanyja, hozzátéve: mindig is érezte, hogy fia életben van.

A 2004 végi súlyos természeti csapás idején hétéves Arif Pratama Rangkutit és négyéves húgát, Raudhatul Jannát a nyugat-szumátrai Aceh tartományban sodorták el a hullámok. A fiú a katasztrófa után csaknem tíz évvel a sziget nyugati vidékén fekvő Payakumbuh faluban került elő. Évekig az utcán tengődött, piacokon vagy üresen álló üzletekben aludt. Végül úgy derült fény személyazonosságára, hogy egy pár, amelynek internetkávézójában az utóbbi időben meghúzta magát, meglátta gyerekkori fotóját, valamint a család elérhetőségét a tévében, és értesítette a szülőket.

A fiú apja és anyja kétszeresen is szerencsésnek mondhatja magát, mert augusztus elején előkerült most 14 éves lányuk is, akire egy nagybácsi bukkant egy faluban. A Raudhatul Jannát annak a halásznak az anyja nevelte, aki megmentette őt a cunami után.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top