Család

Kislányát próbálta megmenteni a Balatonba fulladt apuka

Egyikük sem tudott úszni.

Kislányai szeme láttára vesztette életét egy édesapa a balatonkenesei Vak Bottyán strandon, amikor tízéves lányát próbálta kimenteni a Balatonból szombat délután – írja a Bors. A gyermek a vízibicikliről ugrott a vízbe, de mivel nem ért le a lába, kétségbeesve kiabálni kezdett. Apja gondolkodás nélkül a gyermeke után vetette magát, azzal sem törődve, hogy ő sem tud úszni. A víz neki is túl mélynek bizonyult. A vízibiciklin lévő másik felnőtt sem úszott valami jól, de sikerült kimentenie a kislányt.

A barátja elkezdte az újraélesztését, közben odaértek a vízi mentők, hosszú ideig próbálták visszahozni az életbe, de minden erőfeszítésük hiábavaló volt. Egyelőre nem lehet tudni, hogy az apa megfulladt-e, vagy a szíve állt meg.

A strandon most sokan úgy gondolják, a vízibiciklire is kellene biztonsági szabályokat alkalmazni. Most sem a mentőmellény nem kötelező, sem mentőöv nincs benne, s bárki kiveheti saját felelősségére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top