Család

7 jel, hogy a nevelt gyerek elfogadott

Nem egy mozaikcsaládos próbálkozás fut zátonyra a gyerekek hozzáállása miatt. Ennek oka az lehet, hogy a kicsi a másik szülővel szolidáris, és kiborul a próbálkozások hallatán is,. Áldásos dolog, ha nem így történik. Bloggerünknek sikerült jó viszonyt kialakítania nevelt fiával, íme a pozitív jelek:

Munka nélkül egy kapcsolat sem tud kiteljesedni, bele kell tenni az energiákat (kelni hozzá éjjel, ha felriad, megvenni neki azt a nyalókát a vásárban, amit oda- és visszafele is csendben megnéz az árusnál nagy gyönyörűséggel, a hosszabb mesét felajánlani neki a kettő közül, tényleg abbahagyni a mosogatást, ha hozzád beszél…), az időnket és szívünk minden szeretetét a nevelt gyermekek esetén is. Nálunk – így visszagondolva – 7 olyan sarkalatos jelenség adatott meg, amikről úgy sejtem, a siker zálogai lettek, már ami a jó viszonyunkat illeti a lízingelt fiammal.

7 jel, hogy a nevelt gyerek elfogadott

1. …nagyjából 4 hónapnyi ismertség után egyszer csak az én nevemet kiabálta a wc-ről, amikor végzett a nagydolgával. Gyengébbek kedvéért lefordítom: engem hívott feneket törölni.

2. …fürdéskor egyre többször maga mellé szólított, és elkezdett velem lelkizni olyasmikről, amiket az apja más módon nem tudott belőle még harapófogóval sem kihúzni.

3. …egyre többször megdicsérte a főztömet, és a nagymamájánál tapasztalt kulináris kalandozásaihoz hasonlította a kajaélményeit, amiket a konyhámban tapasztalt. És nem, nem palacsintával, spagettivel és pizzával próbálkoztam csak, amivel biztos befutó lehettem volna.

Nézd meg a többit is a Második feleség blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top