Család

Segítsetek: már csak 20 napon múlik, műtik-e Zsoltikát

Egy nyolcéves kisfiú édesanyja kér segítséget a neten gyermeke gyógykezeléséhez: már csak húsz nap van hátra a műtétig, de a pénz még nem jött össze...

Danku Ferencné blogban osztotta meg fia betegség miatti kálváriáját. Zsoltika születési rendellenességgel jött világra, a nagyon ritka betegségről nem tudhattak, hiszen azt a terhességi szűrővizsgálatokkal nem lehet kimutatni.

A babát hathetes koráig kétszer élesztették újra, majd a mai napig is tartó számtalan orvosi vizsgálat, kezelés következett. A probléma okát bécsi orvosok derítették ki – a gyermek hasfalhártya nélkül született (a hasfalhártya funkciója a hasi szervek összetartása). A kisfiú élni akarását mutatja, hogy a nehézségek ellenére kiváló eredménnyel végezte az első osztályt, és máris nagyon készül a másodikra.

Tanulni akar a beteg kisfiú

A betegség korrekciós műtéttel gyógyítható, ugyanakkor Magyarországon ezt a beavatkozást nem végzik, ezért a családnak Németországba kell utaznia. Időpontjuk is van már, augusztus 11-én a német orvosok elvégeznék a meglehetősen drága, 7 millió forint összegű beavatkozást. A család a pénz összegyűjtéséhez kéri a támogatást.

Az adományokat az Erste Banknál vezetett ERSTE 11600006-00000000-67082661 bankszámla javára várják.

További információ: Egy beteg gyerek blogja

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top