Család

Gyerekkorunk játékai – emlékszel még ezekre?

A régi szép idők, amikor a gyerekek még a szabadban játszottak. Emlékszel még gyerekkorod kedvenc játékaira? Bloggerünk összegyűjtötte őket, sőt még videót is készített hozzájuk, hogy könnyen fel lehessen eleveníteni, meg lehessen tanulni.

Madzagos játék

Az egész úgy kezdődött, hogy a fonalakat pakolva, egy  hirtelen ötlettől vezérelve áthúzós, madzagos játékot akartam játszani a lányommal. Tudjátok, melyik az? Neve nem volt, nem emlékszem rá, csak hogy vég nélkül játszottuk. Meg is tanítottam a lányomnak:

 

Gumizás

Volt még más kedvenc játékunk is. Alig vártunk, hogy kicsöngessenek, és a napköziben, az órák szünetében gumiztunk.

Kell hozzá egy 3-5 méter hosszú gatyagumi, összekötve, és minimum 3 játékos. (Persze ezek hiányában a székláb is megtette, ha nem volt kivel játszani, például otthon.) Az alaphelyzetben ketten egymással szemben, kis terpeszben állnak, bokájukon átfut a gumi. Ezek között, vagy ezekre kell ugrani és vannak áthúzások is. Vannak pályák, ezeket kellett megcsinálni: boka, lábszár, térd sorrendben. Mindenki addig csinálja, míg nem ront, ekkor jön a következő.

 

És a tapsolós játékokra emlékszel? Elevenítsd fel őket A napfény illata blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top