Család

Meghalt Winston Churchill lánya

Mary Soames 91 éves volt.

Rövid betegség után, szombat este érte a halál Nagy-Britannia második világháborús miniszterelnökének a lányát. Mary Soames Winston Churchill legfiatalabb gyermeke volt.

“Kitűnő író volt és kiváló életet élt, hazáját szolgálva a háborúban, és annak a nemzedéknek a tagja volt, amely távozik közülünk” – jellemezte édesanyját Nicholas Soames. Különösnek nevezte azt, hogy Winston Churchill utolsó még élő gyermeke éppen a normandiai partraszállás 70. évfordulója (június 6.) előtt hunyt el.

Forrás: bbc.com
Forrás: bbc.com

Mary Soames 1922. szeptember 15-én született, Winston Churchill és felesége, Clementine ötödik gyermekeként. Miközben apja kormányfőként Nagy-Britannia harcát vezette a náci Németország ellen, Mary a vöröskereszthez csatlakozott, később pedig beállt a hadseregbe. Szolgált Londonban, Belgiumban és Németországban a hadsereg légvédelmi egységeinél. Közben elkísérte apját számos külföldi útjára, köztük a potsdami konferenciára. A háború után Christopher Soames konzervatív politikus felesége lett. Számos könyvet írt családjáról, megírta édesanyja életrajzát és számos jótékonysági szervezetet támogatott. Öt gyermeke születette, fia, Nicholas, a Konzervatív Párt parlamenti képviselője.

Forrás: telegraph.co.uk
Forrás: telegraph.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top